Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 62χρονος απόστρατος - «Ήθελε να τρομάξει τη μητέρα των παιδιών του»

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα δυο ανήλικα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου με σκοπό να ανατινάξει το όχημα, έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο απόστρατος της αεροπορίας μεταφέρθηκε με χειροπέδες στις 11.30 προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο 62χρονος πέρασε την είσοδο των δικαστηρίων φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και χωρίς να πει τίποτα στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν γιατί προχώρησε στην πράξη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία. Ο ίδιος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Τι αναμένεται να υποστηρίξει στον ανακριτή

Ο 62χρονος που το βράδυ της Κυριακής κλειδώθηκε με τα δυο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών, μέσα στο αυτοκίνητο και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου πιθανότατα έχοντας σκοπό να προκαλέσει έκρηξη, όμως έχασε τις αισθήσεις του, αναμένεται να υποστήριξη ενώπιον του ανακριτή ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τα δίδυμα και να αυτοκτονήσει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης