Η τιμή της βενζίνης κατέστρεψε και τον εσωτερικό τουρισμό. Στο -46% η πασχαλινή έξοδος

Αντλίες βενζίνης

Με την βενζίνη στα 2 ευρώ η φετινή έξοδος για το Πάσχα ήταν εντυπωσιακά περιορισμένη. Όπως κατέγραψε η Τροχαία, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, που κλείνουν τα σχολεία και υπολογίζεται οτι αρχίζει σταδιακά η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα, μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, έφυγαν από την Αθήνα και από τα δύο εθνικά δίκτυα 700.330 αυτοκίνητα. Πέρσι στο ίδιο χρονικό διάστημα έφυγαν 1.306.000 αυτοκίνητα, δηλαδή υπάρχει μείωση της τάξης του 46%.

Και τα δρομολόγια των πλοίων φέτος είχαν μειωμέν κίνηση λόγω της αύξησης των τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και των μειώσεων δρομολογίων.

Επίσης πολλοί επιβάτες επέλεξαν λόγου κόστους αλλά και της απεργίας της ΠΝΟ να προγραμματίσουν τις γιορτές του Πάσχα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το 2011 Μ. Δευτέρα, Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, έφυγαν συνολικά 146.759 επιβάτες έναντι 106.799 φέτος. 

Τέλος μια στις δυο τουριστικές επιχειρήσεις δεν άνοιξε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Και αυτές που άνοιξαν είχαν πολύ χαμηλή κίνηση. Επίσης πολλές είναι οι επιχειρήσεις (ξενοδοχεία,ενοικιαζόμενα, εστιατόρια, καφέ, κλαμπ κ.α.) που έκλεισαν οριστικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης