Η πολύπαθη Παιδεία σε αναδιαρθρώσεις...

Η Παιδεία συνιστά το μεγαλύτερο κοινωνικό έγκλημα των τελευταίων 30 ετών. Αλλά μην ανησυχείται. Μπορεί η χώρα να παράγει απαίδευτους νέους, εμείς όμως προχωράμε μπροστά με... αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα σχέδια 36 Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά», που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες Τμημάτων και Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα 22 από αυτά τα σχέδια αναφέρονται σε Πανεπιστήμια και τα 14 σε Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).

Προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι έχουν εισαχθεί σε τμήματα τα οποία με το σχέδιο «Αθηνά» καταργούνται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2012-13). Ο τίτλος σπουδών που θα λάβουν θα φέρει τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τίτλο και τύπο, το ίδιο θα ισχύσει και για τα μεταπτυχιακά αυτών των τμημάτων.

Με τα προεδρικά διατάγματα επίσης, καθορίζονται λεπτομέρειες που αφορούν τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις διαδικασίες ανάδειξης και συγκρότησης των οργάνων διοίκησης των νέων τμημάτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης