Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ θα έχει θετική εξέλιξη για την Ελλάδα εκτιμά ο διεθνής Τύπος

Ο διεθνής Τύπος εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πετύχει μια καλύτερη συμφωνία με την Ευρώπη μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Μια νέα πολιτική εποχή ανοίγεται στην Ελλάδα, και ίσως στην Ευρώπη, με τη νίκη του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πρώτη φορά που ένας σχηματισμός που αντιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας των Βρυξελλών κυβερνά μια χώρα", σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Monde».

«Ιστορική νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, σε θέση ισχύος απέναντι στην ΕΕ», ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του «Observateur». «Ακόμα και αν οι θέσεις των υποστηρικτών της λιτότητας στην Ευρώπη και των επικριτών της στην Ελλάδα, των οπαδών της ακύρωσης του χρέους και εκείνων της διατήρησής τους μοιάζουν ασυμβίβαστες, θα μπορούσε να βρεθεί ένας συμβιβασμός που θα επέτρεπε στον καθέναν να σώσει την υπόληψή του. Η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να επιτρέψει στους Ελληνες να επιτύχουν μια καλύτερη συμφωνία».

Με δημοσίευμά της με τίτλο «Το Βερολίνο φταίει για όλα» η Frankfurter Allgemeine αναφέρεται στη συμμετοχή των «Ελλήνων δεξιών λαϊκιστών» στην κυβέρνηση: «Η μόνη συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στον Καμμένο και στον νέο πρωθυπουργό Τσίπρα είναι η απόρριψη της λιτότητας».

"Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: έτσι μοιάζει η πολιτική της ελπίδας", ήταν ο τίτλος άρθρου του Οουεν Τζόουνς στη βρετανική Guardian. O αρθρογράφος σχολίασε ότι η «ιστορική» νίκη του κόμματος του κ. Τσίπρα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική» και ότι οργανώθηκε από μεσήλικες, εργαζόμενες γυναίκες.

Σε άρθρο-ανάλυση με τίτλο «Μεγάλο ρίσκο αλλά και οι δύο πλευρές έχουν ισχυρό χαρτί στα χέρια τους», αναφερόμενοι στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες, οι Times του Λονδίνου σχολίασαν ότι «μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καθοριστική στιγμή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης