Η Κομισιόν ζητεί αποκατάσταση πτωχών εντός τριετίας - Αφορά χιλιάδες πολίτες που έχουν περιθωριοποιηθεί

Όταν η τρόικα προτείνει σκληρά και άδικα μέτρα τα παίρνουν, πολλές φορές χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν η τρόικα προτείνει μέτρα ανακούφισης, τα ξεχνούν, τα βάζουν στο χρονοντούλαπο της αδιαφορίας αν και δεν έχουν κανένα κόστος και μόνο θετική πλευρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ομηρία χιλιάδων Ελλήνω που έχουν πτωχεύσει. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη επιστρέφουν απαλλαγμέοι χρεών για μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, στην Ελλάδα εφόσον χρωστούν στο Δημόσιο, δεν επιστρέφουν ποτέ. Είναι δια βίου οφειλέτες με τα χρέη τους να τοκίζονται αιωνίως και το Δημόσιο να καιροφυλακτεί μήπως και ο πτωχός βρεθέι με κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο μέλλον, ώστε να του το... πάρουν!

Περιμένοντας τον έναν, καταστρέφουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Ο νόμος λέει ότι τα χρέη προς το Δημόσιο παραγράφονται στα 20 χρόνια. Ψέμα. Με διάφορα τρικ, ανανεώνουν τον χρόνο και το χρονικό αυτό όριο δεν ισχύει.

Έρχεται λοιπόν η τρόικα και ζητεί:

1. Το αργότερο τρία χρόνια μετά την πτώχευση, να υπάρχει ολική διαγραφή χρεών και ο πτωχός να επιστρέφει.

2. Να υπάρξει αναδρομική ισχύ ώστε άνθρωποι πτωχευμένοι εδώ και πολλά χρόνια, που δεν έχουν δικαστικές εκκρεμότητες από την πτώχευση, ούτε περιουσία, να "καθαριστούν".

Η Κομισιόν έχει εγγράφως ζητήσει αποκατάσταση των πτωχών θεωρώντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι πιο προσεκτικοί, πιο δημιουργικοί και θα συνεισφέρουν στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Τι κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επ αυτών;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης