Η κακή τροφή έκανε τα ελληνόπουλα παχύσαρκα

η φτώχεια φέρνει... παραπανίσια κιλά κυρίως λόγω της κακής και φθηνής τροφής... Ίσως είναι μια αιτία που ο ΟΟΣΑ παρουσιάζει μία δραματική εικόνα για την χώρα μας, που παραμένει στην πρώτη θέση όσον αφορά την παιδική παχυσαρκία, με τεράστια διαφορά σε σχέση με το μέσο όρο και σημαντική απόσταση από τους δεύτερους Ιταλούς.

Στα αγόρια 5 ως 17 ετών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα σε ποσοστό 44%, έναντι 36% της δεύτερης Ιταλίας και 34 της Νέας Ζηλανδίας, με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ να είναι μόλις 23%.

Τα κορίτσια αντίστοιχα στην Ελλάδα που ξεπερνούν το φυσιολογικό βάρος φτάνουν το 38%, έναντι του 34% σε Ιταλία και Νέα Ζηλανδία, με το μ.ό. του ΟΟΣΑ στο 21%.

Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα των δραματικών αλλαγών στις συνήθειες της ελληνικής οικογένειας τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς στις μεγαλύτερες ηλικίες η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Ετσι, στους ενηλίκους οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι Ελληνες φτάνουν το 17,7% στους άνδρες και 18,5% στις γυναίκες πλησιάζοντας οριακά τους μέσους όρους στον Οργανισμό (17,9% και 18,7% αντίστοιχα).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης