Ζητούν από τις απανταχού πρεσβείες να στείλουν ότι χρήματα έχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος - Ένα βήμα πριν την ολική ασφυξία

Μαζεύουν ακόμα και λίγα χαρτονομίσματα από τις... πρεσβείες μας σε όλο τον πλανήτη γιατί τα ταμεία της χώρας είναι άδεια και προφανώς ψάχνουν για χρήματα ώστε να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.

Το κάνουν αφού πήραν τα διαθέσιμα των Δήμων και των ΝΠΔΔ και έχουν προψωρήσει σε ολοκληρωτική στάση πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι είναι θέμα ολίγων ακόμη εβδομάδων να μην υπάρχουν χρήματα για καμία κρατική δαπάνη.

Συγκεκριμένα οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας, αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (όπως έκδοση βίζας, πληρεξούσια κ.α.), κρατώντας μόνο το κεφάλαιο που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες τους για το επόμενο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι τα ποσά αυτά μέχρι σήμερα εν μέρει συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που τους χορηγούσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, καλούνται να επιστρέψουν, άμεσα μέσω ΔΟΥ, τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν έξοδα για...  γραφική ύλη, καθαριστικά κ.λπ. του τρέχοντος διμήνου.

Το υπουργείο Εξωτερικών δίνει μάλιστα οδηγίες για κατάθεση στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αποστολή εμβάσματος «η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει σε μετρητά (δεσμίδες μέχρι εκατό τεμάχια ανά χαρτονόμισμα και τυχόν υπόλοιπο σε χωριστή δεσμίδα) με τον διπλωματικό φάκελλο».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης