Επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων, στο πλοίο της εταιρείας LANE -Βιτσέντζος Κορνάρος-

Αγνωστο παραμένει πότε θα πραγματοποιήσει εκ νέου τα δρομολόγιά του το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE, καθώς το πλήρωμα πραγματοποιεί από τη Μ. Δευτέρα επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Στο συγκεκριμένο πλοίο, που πραγματοποιεί τη διαδρομή στην «άγονη γραμμή» Πειραιά, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Αντικύθηρα, Κίσαμος (Καστέλλι), εργάζονται περίπου 60 άτομα και όπως καταγγέλλουν, έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο του 2011. 

Η εταιρεία σε επιστολή της προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αναγνωρίζει το πρόβλημα και αναφέρει ότι της οφείλονται από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 1.700.000 ευρώ από τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί προφορικά ο εισαγγελέας, ενώ σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αναμένεται και η σύνταξη δικογραφίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Πλοιοκτήτες εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για τη μη έγκαιρη καταβολή των χρημάτων για τις άγονες γραμμές, καθώς όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες πλέον δεν δέχονται τα έγγραφα από τα μισθώματα, προκειμένου να εξυπηρετούν με ρευστότητα τις ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ πλέον όλες οι συναλλαγές και η παροχή υπηρεσιών προς τα πλοία, όπως καύσιμα, λάδια, εισφορές, έως και σκουπίδια, γίνονται τοις μετρητοίς.

Στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας αλλά και εργαζόμενοι έχουν επισκεφθεί δύο φορές το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το οποίο τους διαβεβαίωσε ότι η καθυστέρηση των χρημάτων οφείλεται στη χρονοβόρο διαδικασία ελέγχου.

Στη πρόσφατη συνάντηση που είχε η αρμόδια υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Α. Διαμαντοπούλου με τους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει εκταμιευθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που είναι χρήματα από επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές και οφείλονται σε πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης