Εξευτελισμός της κυβέρνησης με την προχειρότητα στον φόρο ακινήτων - Άρχισαν εκ των υστέρων το "ξήλωνε, ράβε"

Κίνημα από 27 βουλευτές της ΝΔ θα καταθέτουν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όπου αναφέρονται σε εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες και απαράδεκτες χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ και ζητούν να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμό του, να μειωθεί ο φόρος για τους πολίτες, να απαλλαγούν οι κάτοχοι ακινήτων από αυτόν εάν δεν έχουν κανένα έσοδο από την εκμετάλλευση τους, να διορθωθούν τα λάθη, να αναβληθεί η καταβολή της πρώτης δόσης και να αυξηθούν οι δόσεις από πέντε σε δέκα.

Και το ΠαΣοΚ  ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και θέτει ως κύριο αίτημα την μετάθεση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα, ώστε να διορθωθούν τα λάθη.

Οι διορθωτικές κινήσεις είναι επιβεβλημένες και αυτό αναγνωρίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου που θέλει να υπάρξει άμεση αντιμετώπισης της κατάστασης για να μην γενικευθεί το κύμα των αντιδράσεων και των διαμαρτυριών.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι «χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο να διορθωθούν τα πολλά λάθη που έχουν εντοπισθεί στον ΕΝΦΙΑ, αλλά θα το κάνουμε».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης