Εν κρυπτώ οι πράξεις του υπ. Οικονομικών - Δεν απαντά ούτε σε ερωτήσεις βουλευτών τις οποίες αγνοεί επιδεικτικά

Περιφρόνηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών διακρίνει το υπ. Οικονομικών που ΔΕΝ απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών, αδιαφορώντας για τις δημόσιες εξηγήσεις που επιβάλλει το Σύνταγμα. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, δεν απαντήθηκαν ποτέ στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών οι ερωτήσεις των:

* Νίκου Νικολόπουλου για την τύχη των Airbus, που βγήκαν σε διαγωνισμό, πουλήθηκαν, αλλά δεν... μπορούσαν να πετάξουν και το Δημόσιο πληρώνει μεγάλα ποσά για το... πάρκινκ τους.

* Νίκης Φούντα, Δ. Αναγνωστάκη και Ν. Τσούκαλη για τις «Αμοιβές και επωνυμίες των συμβούλων στο ΤΑΙΠΕΔ»

* Δ. Γάκη, Β. Διαμαντόπουλου, Χρ. Ουζουνίδου, Δ. Στρατούλη και Ευ. Τσακαλώτου (ΣΥΡΙΖΑ) «σχετικά με την εκποίηση του 10% των μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου του ΟΤΕ στα προαπαιτούμενα της τρόικας και το δικαίωμα αρνησικυρίας του ΕΔ»

* Ασημίνας Ξηροτύρη περί «Παραχώρησης Εγνατίας Οδού»

* Βουλευτών από όλα τα κόμματα για την παραχώρηση των περιφερειακών αερολιμένων και υποθέσεων που αφορούν το «Ελ. Βενιζέλος».

Εν ολίγοις, το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει με συνέπεια να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα θέματα της πώλησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, δεδομένου μάλιστα ότι έχει εξαιρεθεί από την υποχρέωση ανάρτησης των διοικητικών του πράξεων στο πρόγραμμα «Δι@ύγεια».

Το ενδιαφέρον για τα πεπραγμένα του υπ. Οικονομικών προκύπτει και μετά την αποκάλυψη για πληρωμή συμβούλων με πολλά εκατομμύρια ευρώ (παράδειγμα η περίπτωση του Ελληνικού - φωτο)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης