Ελλάδα και ΕΕ συμφωνούν: Να κλείσουμε τα βόρεια σύνορα

Μια ανάσα πριν από το κλείσιμο των βόρειων ελληνικών συνόρων βρίσκεται η Ευρώπη. Κοινή εκτίμηση και με την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι αν κλείσουν τα σύνορα με Βουλγαρία και Σκόπια, οι οικονομικοί μετανάστες θα σταματήσουν να έρχονται (δεν θα έχει κανένα νόημα να έρχονται στην οικονομικά κατεστραμένη Ελλάδα), ενώ θα γίνει ευκολότερη η επιστροφή όσων βρίσκονται ήδη εδώ.

Σήμερα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, όπου κατασκευάζεται ο δεύτερος φράχτης, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, διαμηνύοντας ότι στόχος είναι να εμποδίσει ακόμη περισσότερο τις παράνομες διελεύσεις οικονομικών μεταναστών.

Την ίδια στιγμή, η Αυστρία ανακοίνωνε ότι θα στείλει στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για να βοηθήσουν στην ανακοπή της προσφυγικής ροής.

Να σημειωθεί ότι από τότε που εφαρμόζεται στα σύνορα το μέτρο να επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πρόσφυγες από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών που προσπαθεί με κάθε τρόπο να περάσει παράνομα στην ΠΓΔΜ, από διάφορα σημεία της συνοριακής γραμμής με την Ελλάδα.

Τους τελευταίους μήνες πάνω από 5.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ με πλαστά έγγραφα, ενώ με τη βελτίωση του καιρού θα αυξηθούν οι ροές και όλο και μεγαλύτερος αριθμός οικονομικών μεταναστών θα προσπαθήσει να περάσει στην ΠΓΔΜ και από εκεί να συνεχίσει βορειότερα. Άρα; Τα σύνορα να κλέισουν εντελώς.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης