Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Νοσηλευτές έπλυναν 70χρονη με λάστιχο σε πιλοτή

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει δύο νοσηλευτές ασθενοφόρου να πλένουν με λάστιχο μία γυμνή γυναίκα στην πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.


Πρόκειται για νοσηλευτές που δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, αλλά είναι μέλη πληρώματος του δημοτικού ασθενοφόρου και ανήκουν σε ιδιωτική εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος Ωρωπού.


Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε πως έμαθε για το συμβάν κι εκείνος από το διαδίκτυο.


«Όταν είδα την φωτογραφία, αμέσως ζήτησα να μάθω τι συνέβη και σε τι κατάσταση ήταν η 70χρονη. Όταν όμως επικοινώνησα με την αρμόδια εταιρεία και τους ζήτησα εξηγήσεις μου είπαν πως δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και πως η γυναίκα έπρεπε να πλυθεί πριν μπει στο ασθενοφόρο. Θέλω να πω πως ό,τι κι αν συνέβη, οι πράξεις τους είναι καταδικαστέες και είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες εικόνες με τους συμπολίτες μας», ανέφερε ο κ. Γιασημάκης, ο οποίος έχει δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Ωρωπού σήμειωσε πως έχει ζητήσει ήδη από την εταιρεία να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες η 70χρονη γυναίκα που μένει μόνη της στον Ωρωπό και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ήταν για πολλές ημέρες ακίνητη και αδυνατούσε να καλύψει μόνη της τις προσωπικές της ανάγκες.
Οι γείτονες φαίνεται πως ενημέρωσαν τον Δήμο, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής συγγενείς της.
Η 70χρονη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης