Δυο στους τρεις, απογοητευμένοι από την κυβέρνηση

Aρνητικά κρίνουν οι επτά στους δέκα το έργο της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ η πλειοψηφία (63%) πιστεύει ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι περισσότερο επιτυχής από την προηγούμενη. (Κι όμως ο Σαμαράς κυβερνά απερίσπαστος αφού ούτε η αντιπολίτευση πείθει).

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις στην τρίτη ποσοτική έρευνα για το 2013 που πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο». Η έρευνα πραγματοποιείται, κατ’ εντολή του ΕΒΕΑ, από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματα της επεξεργάζεται το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω απ' όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 25 και 27 Ιουνίου 2013.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων) και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε: 

«Η νέα έρευνα του ΕΒΕΑ καταδεικνύει ότι η κοινωνία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της. Προφανώς, αυτή είναι και η βασική αιτία των αρνητικών κρίσεων, τόσο για την προηγούμενη, όσο και για τη σημερινή κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι οι πολίτες αμφιβάλουν ακόμη και για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως η εξυγίανση του δημόσιου τομέα..."

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης