Δρακόντεια πρόστιμα στην αδήλωτη εργασία

Η κουλτούρα των βαρύτατων ποινών διαχέεται στην χώρα από το πολιτικό σύστημα. Ενώ ετοιμάζουν υποχρεωτική... φυλάκιση των μεγάλων φοροφυγάδων, όρισαν στα 10.550 ευρώ το πρόστιμο για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο.

Ο υπουργός κ. Γ. Βούρτσης, είπε ότι το υπουργείο προχωρά «σε μία ακόμα δραστική δέσμη μέτρων», προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

«Αυστηροποιούμε τα πρόστιμα σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού, δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο», είπε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι «τα πρόστιμα αυτά καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία μία ασύμφορη και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις».

Το επιβαλλόμενο πρόστιμο είναι ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας, επί 18 μήνες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο/υπάλληλο.

Ξεχνά βέβαια ο κ. Βούρτσης ότι η αδήλωτη εργασία είαν αποτέλεσμα της αδυναμίας των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν λόγω κρίσης και πως τα ασφάλιστρα είνα πανάκριβα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης