Δολοφονία στη Βαρβάκειο: «Tης άρπαξα το μαχαίρι και τη σκότωσα» – Τι υποστήριξε ο δράστης

Τον ισχυρισμό ότι δέχθηκε επίθεση και αντέδρασε προέβαλε ο 42χρονος που συνελήφθη χθες Πέμπτη (25/5) για τη δολοφονία της 60χρονης γυναίκας σε πλατεία απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά την Τρίτη.

Μετά τη σύλληψη του, ο άνδρας, ο οποίος είναι τοξικομανής όπως και η 60χρονη, ομολόγησε την πράξη του υποστηρίζοντας πως η γυναίκα, με την οποία, όπως ισχυρίστηκε, διατηρούσαν σχέση παλαιότερα και έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών, κρατούσε το μαχαίρι και του επιτέθηκε και τότε αυτός, στην προσπάθειά του να την αφοπλίσει, της άρπαξε το μαχαίρι και την τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στην κατοχή του αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε όταν διέπραξε τη δολοφονία. 

Για την διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία, στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα.

Επιπλέον αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από το υλικό των καμερών καταστημάτων της περιοχής με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να οδηγούνται τελικά στα ίχνη του 42χρονου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς, αμέσως μετά το έγκλημα, αγόρασε ένα μπουκάλι με νερό προκειμένου να ξεπλύνει τα χέρια του από το αίμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έμενε σε δομή αστέγων και τοξικομανών του ΚΕΘΕΑ στο κέντρο της Αθήνας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης