Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Φόρος τιμής έναν χρόνο μετά - Κεράκια και λουλούδια στο σημείο της επίθεσης

Στο σημείο όπου ο 19χρονος Άλκης Καμπανός άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από δολοφονική επίθεση από 12 χούλιγκανς, στην περιοχή της Χαριλάου, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου ένα χρόνο μετά το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πολίτες όλων των ηλικιών, φίλοι του Άρη και αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στην οδό Θ. Γαζή (πλέον οδό Άλκη Καμπανού) κρατώντας αναμμένα κεράκια και αφήνοντας λουλούδια και μηνύματα στο σημείο της τραγωδίας. Ο χρόνος μοιάζει να  «πάγωσε» την 1η Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο αδικοχαμένος Άλκης φώναζε «μη με χτυπάτε άλλο» και οι κατηγορούμενοι συνέχισαν μέχρι να τον θανάσιμο τρεαυματισμό του. 


Η συμβολική δράση που πραγματοποιείται ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, διοργανώθηκε από τη Δομή «Εις το όνομα του Άλκη», που κρατά άσβεστη τη μνήμη του 19χρονου. Στο πλαίσιο της δράσης άφησαν 19 κίτρινους πανσέδες στο σημείο της δολοφονίας και μετά από ενός λεπτού σιγή, φώναξαν «Άλκη ζεις και δε θα ξεχαστείς» και «Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης