Διπλή κινητοποίηση για τα μεταλλεία χρυσού την Πέμπτη στην Αθήνα

Δύο συγκεντρώσεις προγραμματίζονται την Πέμπτη στην Αθήνα για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.

Η μία συγκέντρωση θα γίνει από εργαζόμενους στα μεταλλεία και η άλλη από την Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους κατοίκους που αντιδρούν.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα για την ερχόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία προγραμματίζουν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν. Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου, που θα μεταβούν στην Αθήνα.

Παράλληλα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, την ίδια ημέρα, στις 18.00.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της «ας μην περιμένουν, να συναντήσουν, στην Αθήνα που θα "κατέβουν", κάποιο κύμα συμπάθειας. Η συμπάθεια, η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας αφορά εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό - ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος. Που, δυο δεκαετίες τώρα, αντιστέκεται και "ματώνει". Που δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο και την ατομική ελευθερία εκατοντάδων αγωνιστών, οι οποίοι οδηγούνται στα δικαστήρια, σαν κοινοί εγκληματίες, με σωρεία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα. Που μας έπεισε ότι αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης