Δένδιας : Τα κόκκινα δάνεια μας έχουν εγκλωβίσει όλους - Θα ενδιαφερθούμε μόνο για τους συνεπείς

Ο υπ. Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδιας εξηγεί πως τα κόκκινα δάνεια των κατεστραμμένων από την κρίση δεν θα ρυθμιστούν. Πρώτα περιγράφει το περιβάλλον στην χώρα : "Τα κόκκινα δάνεια προς τις τράπεζες άνω των 70 δις, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αυτά που λέμε κόκκινα δάνεια. Κι αυτός ο αριθμός είναι μετριοπαθής γιατί καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν πολλά ακόμη δάνεια που τεχνητά φαίνονται ότι εξυπηρετούνται".

Και συνεχίζει : "Αν προσθέσετε και ορισμένες δεκάδες δισεκατομμύρια που αφορούν  τις οφειλές προς την εφορία και περίπου δυο δεκάδες εκατομμύρια που αφορούν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν προσθέσετε και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μεταξύ ιδιωτών καταλήγουμε σ’ ένα απίστευτο αριθμό ο οποίος προσεγγίζει και το ακαθάριστο εθνικό προϊόν".

Και καταλήγει : "είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι, όχι μόνο οι δανειολήπτες. Είναι ακόμη το τραπεζικό σύστημα, οι παραγωγικές δυνάμεις, πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι εγκλωβισμένες αυτή την στιγμή. Εάν περιμένουμε μόνο ξένες επενδύσεις να έρθουν και να χτιστούν εργοστάσια, αυτά θα χρειαστούν χρόνια. Ποιος αντέχει αυτό το πράγμα;"

Και προσεκτικά περιγράφει τι έχει ήδη αποφασιστεί : Οι συνεπείς δανειολήπτες δεν χρειάζονται τη βοήθειά μας άμεσα. Χρειάζονται όμως να μην αισθανθούν κορόιδα. Αυτό πρέπει να είναι εκεί. Η ρύθμιση δεν μπορεί να έχει αυτούς ως στόχο. Αυτοί επιβίωσαν, αλλά δεν μπορούν να νιώσουν κορόιδα. Δεν μπορούμε να τους δημιουργήσουμε συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους (ρυθμίζοντας και τα δάνεια των άλλων)".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης