Γιατί βλέπουν Μαζιώτη μαζί με Ξηρό

Η αναμενόμενη ανακοίνωση των δραστών ίσως το επιβεβαιώσει. Είναι πιθανη η σύμπραξη των καταζητούμενων Νίκου Μαζιώτη και Χριστόδουλου Ξηρού στη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με την εκδοχή που επεξεργάζονται τις τελευταίες ώρες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι Μαζιώτης και Ξηρός οργάνωσαν από κοινού την ενέργεια, συνεισφέροντας ο καθένας με τη δική του τεχνογνωσία στην υλοποίηση του χτυπήματος. Εκφράζουν, μάλιστα, φόβους ότι η σύμπραξη των δύο ενδέχεται να συνεχιστεί,

Στοιχείο που ενισχύει την εκτίμησή τους επικαλούνται το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός και τα μέλη της «17 Νοέμβρη» επέλεγαν να χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις τους ιαπωνικά αυτοκίνητα, όπως αυτό που εξερράγη έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής. Κι αυτό διότι διέθεταν την τεχνογνωσία να τα παραβιάζουν και να θέτουν με ευκολία σε λειτουργία τον κινητήρα τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες της επίθεσης της περασμένης Πέμπτης τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας Nissan Sunny.

Να σημειωθεί ότι η εκρηκτική ύλη ANFO (νιτρικό αμμώνιο εμποτισμένο με πετρέλαιο) που ανιχνεύτηκε σε υπολείμματα του μηχανισμού που εξερράγη την Πέμπτη έχει στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί σε τρεις ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ είχε βρεθεί και σε κρησφύγετο της οργάνωσης στον Καρέα. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης