Γερμανικά ΜΜΕ: Το Grexit θα στοιχίσει σε όλους για την Ελλάδα όμως θα είναι μια κόλαση

Η Ελλάδα θα φτάσει στην κόλαση με ένα Grexit, αλλά θα υπάρξουν επιπτώσεις για όλους. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να εκπονούν σενάρια δαντικής κόλασης για την περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στο ευρώ: εξαθλίωση, αποσταθεροποίηση, αναταραχές.

Ταυτόχρονα διαπιστώνουν όμως ότι στο λόγο του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το πρωί της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ένα καινούριο πρόσωπο: πιο ευρωπαϊκό και πιο διαλλακτικό.

Από την άλλη δεν παύουν να  εκθειάζουν την σκληρή στάση της Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής – σε αντίθεση με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι «New York Times» και η «Washington Post», τα οποία ασκούν δριμύτατη κριτική στην καγκελάριο για την αδιαλλαξία της και (με αφορμή το «κούρεμα» στα γερμανικά χρέη το 1953) την παντελή έλλειψη ιστορικής μνήμης.

Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ένα Grexit θα ήταν και για τους δανειστές η χειρότερη δυνατή λύση. Και αυτό όχι μόνο για την άμεση απώλεια των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που τους οφείλει η Ελλάδα, αλλά και μακροπρόθεσμα – με τις ανωμαλίες που θα προκαλέσει το grexit στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και στα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης