Βαλαβάνη: Με εισοδηματικά κριτήρια οι 100 δόσεις - Δεν θα πληρώνουν όσοι δεν μπορούν - άδικα ταξικό το φορολογικό σύστημα

Νεα ανατροπή στην πολιτική είσπραξης μέσω δόσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η αρμόδια υπουργός κ. Νάντια Βαλαβάνη επανέφερε την πληρωμή οφειλομένων στο Δημόσιο με βάση το εισόδημα που στο μεταξύ έχει ξεχαστεί.

Μιλώντας στον Ant1 (Παπαδάκης) η κ. Βαλαβάνη μίλησε για πάγωμα των οφειλών σε όσους δεν μπορούν να υπαχθούν σε καμία ρύθμιση για τα χρέη τους προς το Δημόσιο, η οποία θα στηρίζεται σε εισοδηματικά κριτήρια.

Εξήγησε επίσης ότι το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό υπογραμίζοντας την υπερφορολόγηση των φτωχότερων στρωμάτων και συμπλήρωσε: «Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΣΟΔΑ

Στο μεταξύ "τρέχει" η πρώτη ρύθμιση χρεών στην οποία μπορεί κανείς μέχρι τη Παρασκευή να εξοφλήσει πλήρως μια οφειλή διαγράφοντας ΟΛΑ τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Σε αυτή εντάσσονται μόνο μικρο-οφειλέτες γι αυτό και οι εισπράξεις είναι μέχρι 20 εκατ. ευρώ την ημέρα (το ποσό χθες αυξήθηκε στα 50 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο ακόμα και αν η συμμετοχή αποδειχθεί μικρή, χιλιάδες συνάνθρωποι μας, που χρωστούν στο Δημόσιο από το... 1977 (!) πληρώνοντας μόνο την βασική οφειλή, απαλλάσονται από το σύνολο του χρέους και απελευθερώνουν τις ζωές τους. Αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο για μια χώρα που 8 στους 10 ενεργούς πολίτες είναι οφειλέτες του Δημοσίου.

Τέλος είναι απολύτως βέβαιο ότι αν η καταβολή οφειλομένων γίνει με εισοδηματικά κριτήρια, ο αριθμός των οφειλετών που θα ενταχθεί θα είναι πολύ μεγάλος και τα μηνιάια κρατικά έσοδα υψηλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με αυτόν το τρόπο δε θα επανέλθουν στην οικονομική ζωή 4.100.000 άνθρωποι που χρωστούν και είναι παγιδευμένοι σε κατασχέσεις, χωρίς φορολογική ενημερότητα κ.λ.π.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης