Αυστηρό " dress code " και συστάσεις για θέματα συμπεριφοράς εντός Κοινοβουλίου για όλους τους βουλευτές

βουλη

   Αυστηρές συστάσεις προς τους βουλευτές απηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης για τον ενδυματολογικό κώδικα αλλά και τη γλώσσα που χρησιμοποιειούν ορισμένοι μέσα στη Βουλή.

   Αφορμή ήταν οι τελευταίες συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Σώματος όπου σε εκρηκτικό κλίμα ακούστηκαν εκφράσεις, όπως  " συμμορία " ,  " νενέκοι "  και  " αυτά δεν τα υπέγραφε ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου " .

   Η οδηγία που δόθηκε ήταν να μην καταγράφονται στα πρακτικά τέτοιες ή παρόμοιες εκφράσεις, ενώ αν δεν υπάρχει συμμόρφωση θα πρέπει να καλούνται οι βουλευτές να επανέλθουν στην τάξη. Όσο για το αν θα μπορεί να ενεργοποιείται τ0ο μέτρο της αποβολής του βουλευτή από την αίθουσα, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι είναι ακραίο και για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει ο βουλευτής  " να ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε κοινοβουλευτικό κανόνα ". 

   Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ενδυματολογικές επιλογές πολλών «εθνοπατέρων» αφού τα σχόλια πως κάποιοι βουλευτές έχουν… ξεφύγει δίνουν και παίρνουν! Και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά από το προεδρείο τους Βουλής κοντομάνικα μπλουζάκια, σκισμένα τζιν και εμφανή τατουάζ για τους άνδρες αλλά και προκλητικά συνολάκια για τις βουλευτίνες.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης