Αυξητική η κίνηση ΙΧ σε Πανεπιστημίου και Πειραιώς

H οικονομική κρίση έφερε μεγάλη πτώση στην κυκλοφορία των ΙΧ, κυρίως από το 2010 και μετά. Σήμερα σε κάποιους δρόμους (π.χ. Πανεπιστημίου, Πειραιώς), αυτή η μείωση έχει αρχίσει να αντιστρέφεται.

Έτσι ενώ στους μεγάλους οδικούς άξονες της Αθήνας εξακολουθεί να υπάρχει πτώση της κυκλοφορίας που κυμαίνεται στο 2%-3% σε σχέση με πέρυσι, σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, που καταγράφει την κυκλοφορία των οχημάτων στους βασικούς δρόμους της πρωτεύουσας, το διάστημα Οκτωβρίου 2013 - Μαρτίου 2014 η κίνηση των Ι.Χ. στην οδό Πανεπιστημίου αυξήθηκε κατά 3%-7% τους μήνες Οκτώβριο - Δεκέμβριο 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012-2013, και κατόπιν μειώθηκε τον Ιανουάριο κατά 5%.

Το διάστημα Οκτωβρίου 2013 - Μαρτίου 2014 η ταχύτητα κίνησης των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας μειωνόταν συνεχώς, από 2% έως 5% κάθε μήνα. Το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κίνηση στην οδό Σταδίου μειώθηκε από 3% έως 10%, ενώ στην οδό Πειραιώς αυξήθηκε από 3% έως 7%.

Μικρή πτώση παρουσίασε η κίνηση στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, της τάξης του 3%-5%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης