Απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων στην ΕΡΤ - Οικονομικό σκάνδαλο η ανόητη μεθόθευση που ακολούθησαν

Μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο συνιστά η μεθόδευση κλεισίματος της ΕΡΤ που εν μέσω κρίσης θα στοιχίσει στα δημόσια Ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια. Από την μια μηδενίστηκαν εντελώς τα έσοδα. Από την άλλη θα πρέπει να πληρωθούν τεράστια ποσά σε πάσης φύσεως αγωγές (ακόμα και αυτές των εργαζομένων που θα ακολουθήσουν).

Το κλείσιμό της ΕΡΤ μηδένισε τα έσοδα (δεν εισπράττονται πλέον ούτε τα λίγα ευρώ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - εδώ οι απώλειες ξεπερνούν τα 75 εκατ. ευρώ)), ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες συμβάσεις αξιώνουν αποζημιώσεις στο σύνολό τους (ταινίες, προγράμματα, έργα κ.α)

Στην ΕΡΤ αυτή τη στιγμή χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια και κανείς δεν θα λογοδοτήσει επ αυτού. Ακόμα και οι αποζημιώσεις στο προσωπικό (στη συνέχεια και στον ΟΑΕΔ) συνιστούν ένα πολύ μεγάλο ποσό που θα είχε σωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, αν η εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης γινόταν εν λειτουργία και με απολύσεις των 600 μόνο εργαζομένων (όπως προσπαθούν τώρα).

Στο μεταξύ επειδή η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο, παραμένει το αδιέξοδο στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι, εργάζονται κανονικά (!) και δεν δέχονται τις μαζικές απολύσεις ούτε την δίμηνη... επαναπρόσληψη τους.. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν έχει στείλει καμία γραπτή απόλυση σε κανέναν, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός... ΕΡΤ σε δυο συναντήσεις με του εργαζόμενους δεν έχει καταφέρει κάτι.

Ο κ. Καψής πάντως κατέστησε σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα ισχύοντα από την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και τα προβλεπόμενα από το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες.

Τέλος άγνωστη είναι η οικονομική ζημία της ΕΡΤ που δεν έχει έσοδα αλλά μεγάλες υποχρεώσεις από συμβάσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης