Απεργία – διαμαρτυρία σήμερα σε όλη τη χώρα

Μεγάλη έκταση και πανελλαδική διάσταση λαμβάνει η απεργία που πραγματοποιείται σήμερα 8 Μαρτίου, αν και δεν έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ.

Τη σημερινή απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.ά.), ομοσπονδίες και σωματεία.

Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρχει συγκάλυψη των ευθυνών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και με διεκδίκηση μέτρων για την ασφάλεια στις μετακινήσεις.

  • Οι σιδηροδρομικοί απεργούν και σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην κινούνται συρμοί και προαστιακός.
  • Στην Αθήνα λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ το μετρό θα κυκλοφορήσει μόνο από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, σε όλες τις κατηγορίες, που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 της Τετάρτης 8 Μαρτίου έως τις 00.00 σήμερα.
  • Απεργία 24ωρη και στα νοσοκομεία, μετά τη σχετική απόφαση της ΟΕΝΓΕ, η οποία εναντιώνεται και στην «ιδιωτικοποίηση της μοναδικής παιδο-ογκολογικής μονάδας της χώρας».
  • Απεργία πραγματοποιούν και οι ηθοποιοί, έπειτα από σχετική απόφαση του ΣΕΗ.

Σήμερα σε όλο το κέντρο της Αθήνας θα υπάρχουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης