Απειλούν να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα οι 7.000 μεταλλωρύχοι

7000 μεταλλωρύχοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή και το Σύνταγμα, μετά τη δυναμική παρουσία τους έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με μοναδικό τους σύνθημα να μην κλείσουν τα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και προστεθούν τα ονόματά τους στο μακρύ κατάλογο των ανέργων.

Στη Βουλή έφθασε η πορεία των μεταλλωρύχων της Ελληνικός Χρυσός και όπως είπαν θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα μέχρις ότου πάρουν δεσμεύσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό,  θυμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όσο και υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ταχθεί ενάντια στην επένδυση που έχει γίνει στις Σκουριές.

Χάος επικρατεί στους δρόμους γύρω από το κέντρο, οπου η Τροχαία προσπαθεί να διευκολύνει τους οδηγούς. Ανοιχτή είναι πλέον η Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. Παράλληλα, είναι κλειστή η κάθοδος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και η άνοδος, από την λεωφόρο Αμαλίας έως το Χίλτον.

Η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα, ενώ οι διαδηλωτές έκαναν στάση στην πρεσβεία του Καναδά, στο Κολωνάκι, στο Μαξίμου και πριν από λίγο έφθασαν στη Βουλή. Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στους κάθετους δρόμους της πορείας, ενώ όγκος της διαδήλωσης καλύπτει το κομμάτι από τη Βουλή μέχρι και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Δεν θέλουμε να συναντήσουμε κανέναν υπουργό, λένε, κατηγορούν την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά και απειλές εναντίον τους.

Θα κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα και δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, λένε χαρακτηριστικά.

Επί ποδός είναι η αστυνομια, καθώς στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί στις 18.00  συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική που ζητά την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης