Έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα: Προβάλλουν στο μετρό, βίντεο με τις θηριωδίες των ναζί στην Ελλάδα

Πώς να σχολιάσει κανείς τη νέα "καλή ιδέα" του υπ. Εθνικής Άμυνας; Αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος προκαλεί βίντεο που προβάλλεται τις τελευταίες ημέρες στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Επιτροπής που έχει αναλάβει τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Στο βίντεο αυτό προβάλλονται εικόνες από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα το 1941.

Η πρωτοβουλία να δημιουργηθεί και να προβάλλεται το βίντεο στους σταθμούς του Μετρό σε 5 γλώσσες  είναι του Πάνου Καμμένου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στο βίντεο αυτό, με τίτλο «σώζουμε τη μνήμη, δεν ξεχνάμε» γίνεται αναφορά στους 40.000 εκτελεσμένους, τους 300.000 νεκρούς από πείνα, τους 63.000 Έλληνες Εβραίους θύματα του ολοκαυτώματος και στα άλλα δεινά που προκλήθηκαν στην Ελλάδα από τις δυνάμεις των ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ερώτηση με κατάθεση εγγράφων κατέθεσαν την Τετάρτη οι βουλευτές του κόμματος «Το Ποτάμι»  Χρ. Ταχιάου, Γ. Αμυράς, Σπ. Δανέλλης, Ιάσ. Φωτήλας και Γρ. Ψαριανός προς τους υπουργούς  Επικρατείας, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Εξωτερικών, αναφορικά με το εν λόγω βίντεο.

Οι βουλευτές αφού στηλιτεύουν την ενέργεια αυτή, αναφέρονται στις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει, όπου μεταξύ των άλλων σημειώνεται και η δυσαρέσκεια,  σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, της Γερμανικής κυβέρνησης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης