Για τον Σαμαρά είμαστε όλοι αριθμοί

Για τον Σαμαρά όλοι είμαστε αριθμοί

 

Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί πόσο επικίνδυνα πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση. Υπάρχει ένας ακραίος τσαμπουκάς του κ. Σαμαρά (και της περί αυτόν μικρής ομάδας που κυβερνούν)) που περιγράφεται με πρωτοφανείς ακόμα και αντισυνταγματικές μονομερείς αποφάσεις που στο τέλος δεν αποφέρουν τίποτε πέραν των αδικιών, της οργής και - ναι εκεί φτάσαμε - του μίσους.

Θα σας δώσω ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα. Τη ΝΕΡΙΤ. Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ με το ψέμμα ότι δήθεν θέλει να την εξυγιάνει και δεν είχε άλλο τρόπο. Αδίκησε 2.600 ανθρώπους για να τους προσθέσει στις απολύσεις που του ζητούσε η τρόικα. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος. Οι 2.600 άνθρωποι ήσαν ένας αριθμός τίποτε περισσότερο.

Το σκάνδαλο της ΕΡΤ είναι και οικονομικό αφού ο φορέας έχασε πάνω από 300 εκατ. ευρώ (απολύσεις, διαφυγόντα κέρδη, διακοπή της καταβολής του τέλους ΕΡΤ κ.ά.). Όμως, υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο στο σκανδαλο της ΕΡΤ. Η ΝΕΡΙΤ.

Στη θέση της "διεφθαρμένης" ΕΡΤ ο κ. Σαμαράς τοποθέτησε ένα άθλιο μόρφωμα, που η κομματική ιδιοτέλεια δεν έχει όρια. Στη ΝΕΡΙΤ τοποθέτησε ημέτερους, άρχισαν να στήνονται μαγαζάκια, να δίνονται χαριστικά δουλίτσες, να προσλαμβάνονται από τα παράθυρα "δικοί μας" και πάει λέγοντας.

Και για να μην νομίζετε ότι αυτή είναι μια προσωπική περιγραφή ιδού τι γράφει επί λέξει το συστημικό Βήμα που στηρίζει με κάθε τρόπο Σαμαρά : " η ΝΕΡΙΤ μοιάζει όλο και περισσότερο με ακυβέρνητο καράβι με στελέχη να απομακρύνονται ή να παραιτούνται κάτω από έναν βομβαρδισμό αλληλοκαταγγελιών".

Τι προσθέτω εγώ; Ότι ο κ. Σαμαράς έτσι πολιτεύεται παντού. Είμαστε όλοι αριθμοί και δεν ρωτά κανέναν για το πως προσθέτει, αφαιρεί, πολλαπλασιάζει ή διαιρεί.