Χάος υπευθυνότητας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι οι θέσεις ΜΕΘ εξαντλήθηκαν και πλέον θα γίνεται επιλογή των ασθενών Covid-19. Κανείς δεν κατηγόρησε την κεντρική κυβέρνηση ότι δεν έκανε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ή ότι δεν έστησε έγκαιρα νέες κλίνες.

Στη Σουηδία, η κυβέρνηση παραδέχθηκε το λάθος της, μετά τους 7.000 περίπου νεκρούς και παίρνει μέτρα. Κανείς δεν την κατηγορεί για ανεπάρκεια.

Παρομοίως, στο Βέλγιο με 1262 νεκρούς ανά εκατομμύριο, στην Ισπανία με 872, Ιταλία με 757, Γαλλία με 682 κ.ο.κ ουδείς διανοήθηκε να κατηγορήσει τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών ως υπεύθυνες... φόνων, ή για οποιαδήποτε βαριά ευθύνη.

Στις πολιτισμένες αυτές χώρες, είναι αυτονόητο και όλοι πιστεύουν - πολίτες και κόμματα - πως α) Η κυβέρνηση τους, κάνει το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τους επιστήμονες. (Πώς είναι δυνατόν να μην γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια;) β) η πανδημία είναι πρωτόγνωρη, ανεξέλεγκτη και είναι δυστυχώς λογικό να αλλάζουν συνεχώς τα μέτρα αντιμετώπισης της.

Ακόμη είναι χαρακτηριστικό ότι στην πολιτισμένη Ευρώπη οι εκεί ηγέτες παρά την εκατόμβη νεκρών ενισχύονται και δημοσκοπικά. Η Μέρκελ αντί να κατηγορηθεί για ανεπάρκεια και για... φόνους είναι αυτή τη στιγμή το ισχυρότερο πολιτικό πρόσωπο στη χώρα με μεγάλη αποδοχή. Το ίδιο και ο Μακρόν. Ο Σάντσεθ στην Ισπανία είναι άνετα στην πρώτη θέση.

Στην Ελλάδα η φαιδρότητα δεν έχει πια όρια. Είμαστε ανίκανοι να φερθούμε σοβαρά ακόμα και μπροστά στους νεκρούς μας. Η αξιοθρήνητη στάση κομμάτων και πολιτικών προσώπων που χρησιμοποιούν την πανδημία για φθηνή, εξευτελιστική πολιτική αντιπαράθεση, δείχνει ότι πολιτικά και κοινωνικά, η Ευρώπη είναι για κάποιους Έλληνες πολιτικούς, μια μακρινή άγνωστη ήπειρος, κάτι σαν την Ατλαντίδα, που μπορεί και να μην υπάρχει.  

                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΓ: Υπήρξαν φυσικά κάποιες αντιδράσεις κατα κυβερνήσεων στην Ευρώπη, ΟΛΕΣ από την άκρα Δεξιά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης