Το κακό κράτος και η απίστευτη γραφειοκρατία δεν έχουν αντιμετωπιστεί

Η κυβέρνηση απολαμβάνει υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις διότι έχει σχέδια (διαφωνείς δε διαφωνείς με αυτά), δεν ψεύδεται, κοιτά προς το μέλλον, σε πολλά τα έχει καταφέρει.

Έχει και μια ανίκανη αντιπολίτευση. Ωστόσο, υπάρχουν δυο τομείς που υστερεί σημαντικά. Είναι το δημόσιο που ΔΕΝ δουλεύει και η γραφειοκρατία που δεν περιορίστηκε πουθενά.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ η υποτιθέμενη ηλεκτρονική επικοινωνία μαζί τους έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη λούφα όλων των εποχών. Σου κλείνουν ραντεβού μέρες μετά ενώ μπορούν εκείνο το δευτερόλεπτο να σε δεχθούν και να σε εξυπηρετήσουν. 

Όταν πας στο ραντεβού σε ενημερώνουν ότι θα σου σταλεί ηλεκτρονικά αυτό που ζητάς αν και μπορούν να στο δώσουν εκείνη τη στιγμή. Πας στην Εφορία ή στο παλιό ΤΕΒΕ και είναι χώροι άδειοι, ποιοι ελέγχουν αν εκεί εξυπηρετείται ο πολίτης; 

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ είναι ένα καλαμπούρι, μόνο που δεν γελάς, κλαις. Απλώς έγινε ηλεκτρονική. Το κράτος σου ζητά τα ίδια 15 χαρτιά που ζήταγε και πριν. Όπως πάντα, εσύ πρέπει να τρέξεις να τα πάρεις από το Δημόσιο μέσω του διαδικτύου, για να τα δώσεις στο... Δημόσιο.

Αυτή η διπλή αποτυχία δεν περνά απαρατήρητη, διότι ήταν από τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όμως μετά από δυο χρόνια, το κράτος της ραθυμίας, της αδιαφορίας, της λούφας είναι ακόμα χειρότερο. Ο δε πολίτης εξακολουθεί να πρέπει πρέπει να τρέχει για να κάνει τη δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων. Αν δεν μαζέψει ο ίδιος επί μήνες τα χαρτιά για σύνταξη του, δεν θα την πάρει ποτέ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης