Πότε θα αντιμετωπιστούν οι οχετοί του κομματικού Τύπου;

Μια βαριά αποτυχία της κυβέρνησης είναι η αδυναμία της να θωρακίσει την αλήθεια απέναντι στον ρυπαρό κομματικό και προκλητικό - συκοφαντικό Τύπο.

Την ώρα που για ένα άδικο δημοσίευμα είναι εύκολο να υποστεί συνέπειες ο δημοσιογράφος που το υπέγραψε, στην ασύστολη δημοσιογραφική κομματική ψευδολογία όλοι οι πρωταγωνιστές κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, μιλούν στα κανάλια λες και είναι σταρ, κουνούν το δάχτυλο ακόμα και στον κάθε εκλεγμένο πρωθυπουργό.

Η βαριά αποτυχία καταγράφηκε στην υπόθεση Novartis. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως οι πρωταγωνιστές που έστησαν αυτό το ψεύδος με σωρεία τερατολογιών και ύβρεων δεν έπαθαν τίποτε. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη; Υπάρχουν άνωθεν εντολές; Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους; 

Είναι δυνατόν δέκα ΚΑΘΑΡΟΙ πολιτικοί να λασπώνονται επί μήνες και να αναγγέλλονται ακόμα και συλλήψεις τους και κανείς να μην έχει ευθύνη γι αυτό, όταν όλα αποδείχθηκαν στημένα; Και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που το έστησαν να είναι λευκές περιστερές και μάλιστα εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι "σκάνδαλο υπάρχει αλλά..."

Τώρα έχουμε την Novartis 2. Πάλι χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, ΟΙ ΙΔΙΟΙ πολιτικοί και δημοσιογράφοι που έστησαν και την πρώτη σκευωρία κατηγορούν τώρα τον πρωθυπουργό ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους κ.ο.κ. 

Όταν και αυτή η τερατολογία καταπέσει οι εμπνευστές της θα είναι ατιμώρητοι και ελεύθεροι να σχεδιάσουν την επόμενη; Το δε χυδαίο της ιστορίας είναι ότι την ώρα που οι κομματικοί δημοσιογράφοι τερατολογούν, η Ελλάδα καταγγέλλεται ότι έχει περιορίσει την... ελευθερία του Τύπου! 

Αυτή η αδυναμία να αντιμετωπιστεί ο δημοσιογραφικός οχετός που δημιουργείται σε αγαστή συνεργασία με τοξικούς πολιτικούς, έχει μεγάλες συνέπειες για την χώρα. Το ψέμα εύκολα αναπαράγεται σε όλο τον πλανήτη.

Η ίδια η Ελλάδα σπάνια συζητά πλέον για τα σοβαρά που την αφορούν και ασχολείται διαρκώς με τα ανύπαρκτα και αναπόδεικτα σκουπίδια που διαρκώς επινοούν. Αν δεν στρώσουμε στο κυνήγι τους ψεύτες του κομματικού τύπου η κοινωνική παρακμή θα μεγαλώνει. 

                                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης