Πως και μας "κυβερνά" επί 18 μήνες ένας τόσο ακατάλληλος πρωθυπουργός;

Ο κ. Τσίπρας είναι ένα ετερόφωτο πρόσωπο χωρίς ικανότητες και σίγουρα δεν είναι αυτός που έχει ανάγκη η χώρα αυτή την δύσκολη περίοδο για την θέση του πρωθυπουργού. Εκτιμώ - το έχω ξαναγράψει - ότι πίσω από αυτόν βρίσκεται μια στενή ομάδα προσώπων που αποφασίζει και κυβερνά. Ο ίδιος είναι η "βιτρίνα" τους, τίποτε περισσότερο.

Είμαι βέβαιος για τα παραπάνω επειδή απλούστατα ο πραγματικά μεγάλος ηγέτης δεν χρειάζεται να ψεύδεται σχεδόν χυδαία σε καθημερινή βάση ενώ - το σημαντικότερο - προχωρά σε μεγάλες αλλαγές εκεί που μπορεί. Ο κ. Τσίπρας ως βιτρίνα της ομάδας πίσω από αυτόν, εκφράζει την ακινησία και την ασημαντότητα, συνεπώς είναι λίγος. Και ψεύδεται και δεν αλλάζει τίποτε.

Ένα παράδειγμα είναι ο νέος εκλογικός νόμος που θα έπρεπε να έχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ οπτική γωνία: Πως θα χτυπηθεί το ρουσφέτι και το πελατειακό κράτος.Η ομάδα Τσίπρα θα φέρει έναν νόμο κοστούμι για τους ίδιους όχι για την χώρα. Όποιος σκέπτεται έτσι δεν είναι ηγέτης βέβαια.

Ωστόσο ουκ ολίγοι αναλυτές περιγράφουν ένας ψευδές μέγεθος γι αυτόν. Το γεγονός ότι κέρδισε δυο εκλογές, ξαπόστειλε αδίστακτα τους πρώην συντρόφους του και υπογράφει τα πάντα με τους "κακούς" Ευρωπαίους φαίνεται πως αξιολογούνται σαν ηγετικές πράξεις. Έτσι φτάσαμε στον "Τσιπρισμό". Δολοπλοκίες και μπόλικο παρασκήνιο για παραμονή στην εξουσία κι αφήστε την χώρα στα μνημόνια και την ακυβερνησία.

 Γιατί όμως ζούμε αυτόν τον "Τσιπρισμό"; Γιατί απέναντί του υπάρχει ένα πολιτικό μπάχαλο με κόμματα - σφραγίδες που δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με την κοινωνία, πολιτικούς - ζόμπι που είναι νεκροί και δεν το ξέρουν και πολίτες σε απόγνωση που δεν ψηφίζουν ή ψηφίζουν Λεβέντη και Χρυσή Αυγή για να γλυτώσουν (αλλά φυσικά δεν γλυτώνουν). 

Από κοντά και ΜΜΕ της συμφοράς που αναπαράγουν την ευτέλεια και δεν βοηθούν πουθενά. Το ερώτημα τώρα: Ο (άχρηστος) Τσίπρας είναι το πρόβλημα ή όλα τα υπόλοιπα; Θα υπήρχε Τσίπρας αν υπήρχε κανονικότητα στο πολιτικό σύστημα και την χώρα;

Δεν θα υπήρχε Τσίπρας στην εξουσία αν η χώρα είχε αληθινά κόμματα, αληθινούς πολιτικούς και αληθινά ΜΜΕ. Ο Τσίπρας μακροημερεύει σε μια Ελλάδα διαλυμένη παντού. Είναι τέτοια η πολιτική και κοινωνική αποσύνθεση ώστε ενώ μόνο καταστρέφει την χώρα, είναι στην πρωθυπουργία 18 μήνες και συνεχίζει.
 
                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης