Πτώχευση κράτους και πολιτών προτείνει ο Βαρουφάκης

Όλες οι χώρες που έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συνυπογράψει συμφωνίες τήρησης ΟΛΩΝ των κοινών πολιτικών σε καθε τομέα, με πρώτο βέβαια τον οικονομικό.

Καμία χώρα δεν μπορεί να παρεκλίνει της κεντρικης οικονομικής πολιτικής, δεδομένου ότι τα κοινοτικά κονδύλια προς καθε χώρα είναι τεράστια. Δεν γίνεται η Ευρώπη να σε πληρώνει και εσύ να έχεις άλλες δικά σου σχέδια, κόντρα στα ευρωπαϊκά.

Δείτε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Από τις πλατείες και τις παιδικές χαρές, μέχρι την φροντίδα των αδέσποτων, από τα μεγάλα οδικά έργα μέχρι μεγάλες επιστημονικές έρευνες, αυτή που πληρώνει είναι η Ευρώπη. Η απαρρίθμηση του τι χρηματοδοτεί η ΕΕ δεν έχει τέλος. Από το να στέλνει τους μαθητές στην Ευρώπη, μέχρι να χρηματοδοτεί ανεγέρσεις νοσοκομείων. 

ΟΛΟΙ οι εθνικοί δρόμοι στην χώρα έχουν γίνει ή και γινονται μέ ευρωπαϊκά κονδύλια. Χιλιάδες επιχειρήσεις μπάινουν στο ΕΣΠΑ επιδοτούμενες και εδραιώνουν παρόν και μέλλον.

Η Ελλάδα μάλιστα έχει ξεκινήσει να εισπράττει από τα 70 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανασυγκρότησης, ώστε να εκσυγχρονιστεί, παντού.

Έρχεται ο κ. Βαρουφάκης και τι μας λέει; Ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει εύκολα ένα δικό της νόμισμα που θα λέγεται Δήμητρα. Και με ένα άλλο πρόγραμμα που θα λέγεται Οδυσσέας, θα συντρίψει τις Τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα εντός 24 ωρών βγαίνει από την ΕΕ και μένει εντελώς μόνη χωρίς ούτε ένα ευρώ ενίσχυση.

Ποιος θα χρηματοδοτεί χιλιάδες δράσεις που σήμερα τα χρήματα δίδει η ΕΕ; Κανείς. Και πως η Ελλάδα θα εξοπλίζεται, θα ενισχύει τους κοινωνικά ασθενέστερους, θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις; Μόνοι μας δεν χρειαζόμαστε κανέναν. 

Για να μην μακρυγορώ, ο Βαρουφάκης προτείνει μια βιβλική καταστροφή πτώχευσης κράτους και πολιτών με ασύλληπτες συνέπειες γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα εφαρμοστεί τίποτε από όλα αυτά. Απλώς ψάχνει ψήφους αναμεσα σε ψεκασμένους, δήθεν αντισυστημικούς και δεν ξέρω τι άλλο. Μιλάμε για παρωδία.

                                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης