Πρώτα ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και μετά οι διωγμοί

Εκτεταμένη ψηφιακή διασταύρωση στοιχείων στα εισοδήματα όσων το 2021 δήλωσαν έως 10.000 ευρώ, τρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Θα ελεγχθούν τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι ώστε να διαπιστωθεί ποιοι έχουν χαμηλό εισόδημα και το αποκρύπτουν. 

Πρόκειται φυσικά για μια ντροπιαστική ανακοίνωση που έχει να κάνει με την διαχρονική αδυναμία του κράτους να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και να σταματήσει να "τσουβαλιάζει" όλους τους Έλληνες στους δήθεν φοροκλέπτες.

Σήμερα στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς τους 3,8 εκατομμύρια ανθρώπους αναγκάζονται να αποκρύπτουν εισοδήματα για να επιβιώσουν. Αυτό συμβαίνει διότι το κράτος επειδή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟ να επιβάλλει δίκαιους φόρους και να παρακολουθεί την κίνηση του χρήματος έχει ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ μεθόδους που καταλήγουν να είναι ΔΙΩΓΜΟΙ κατά των πολιτών.

- Μια γυναίκα μόνη, άνεργη, που έχει ένα καλό σπίτι από τους προγόνους της, αν και χωρίς εισοδήματα πρέπει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και με την επινόηση των τεκμηρίων φορολογείται για ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ εισοδήματα. Στο τέλος χρωστά στο Δημόσιο ΥΠΑΡΚΤΕΣ οφειλές.

- Ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας που έχει κατασχεμένους λογαριασμούς, του κατάσχουν ΟΛΟ το ποσό που εισπράττει μέσω καρτών. Πως θα πληρώσει το ενοίκιο, το ρεύμα, το τηλέφωνο; Θα αναγκαστεί να μην κόβει αποδείξεις.  

- Μόνο στην Ελλάδα έχουν επινοήσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, που και αυτές δεσμεύουν 100% ποσά προς είσπραξη επιδεινώνοντας την ασφυξία μιας επιχείρησης. 

Με λίγα λόγια αν θέλετε να ελέγξετε 3,8 εκατομμύρια πολίτες, πρώτα θα πρέπει να τους έχετε προσφέρει μια δίκαιη φορολόγηση που να ακουμπά στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τους έσοδα και να τους παρέχει διευκολύνσεις και ανακούφιση, όχι διωγμούς. Πρώτα ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και μετά οι διωγμοί. Μετά.

 

                                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης