Ποιες βαριές ποινές; Δυο με τρια χρόνια θα μείνει φυλακή ο Μιχαλολιάκος

Διαβάζω τις αναλύσεις στα ΜΜΕ για τις ποινές στην Χρυσή Αυγη και αναρωτιέμαι; Που βλέπουν τις βαριες ποινές που ισχυρίζονται ότι επεβλήθησαν; Ο χαρακτηρισμός είναι εντελώς ανυπόστατος. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον αρχηγό Μιχαλολιάκο.

Η ποινή του είναι 13 χρόνια. Θα εκτίσει όχι περισσότερο από επτάμισι και όχι λιγότερο από τεσσερισήμισι χρόνια. Επειδή είναι ήδη 63 χρόνων, όταν φτάσει τα 65 θα ενταχθεί σε ευεργετικές διατάξεις και θα εκτίσει την μικρότερη ποινή δηλαδή τα τεσσερισήμισι χρόνια. Από αυτά όμως θα πρέπει να αφαιρεθούν ενάμισι χρόνος που έχει εκτίσει ως προφυλακισμένος. Άρα με αυτή την ποινή, ο Μιχαλολιάκος θα μείνει στη φυλακή 3 χρόνια.

Θα μείνει έστω τρία χρόνια; Όχι δεν θα μείνει, διότι θα ασκήσει εφεση σε αυτή την πρωτόδικη ποινή. Είναι σίγουρο ότι σε δεύτερο βαθμό, δηλαδή στο Εφετείο, η ποινή των 13 χρόνων θα μειωθεί, οπότε το πιθανότερο είναι τελικά ο Μιχαλολιακος να φυλακιστεί συνολικά για δυο χρόνια.

Αυτός που θα την πληρώσει φαίνεται ότι είναι μόνο ο δολοφόνος Ρουπακιάς που έχει δυο ποινές: 14 χρόνια για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Ρουπακιάς θα πρέπει πρώτα να εκτίσει τα 14 χρόνια (που και αυτά θα γίνουν περίπου πέντε) και μετά τα ισόβια (που είναι 20). Που ελπίζει; Στο Εφετείο να πέσουν οι ποινές του. 

Είναι όμως τόσο έξυπνος που ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για το φονικό ούτε μετάνιωσε ώστε να δώσει την δυνατότητα στην Δικαιοσύνη να του δώσει ελαφρυντικά. Άρα θα γεράσει στην φυλακή.

                                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης