Πανδημία: Οι άλλοι τυπώνουν χρήμα, η Ευρώπη όχι

Πίσω από κάθε καταστροφή κρύβεται πάντοτε και μια μεγάλη ευκαιρία. Για παράδειγμα, η πανδημία θα δώσει στην Ελλάδα ένα πακέτο 62 δισ. ευρώ με το οποίο θα μπορέσει να εκσυγχρονίσει παντού την χώρα. 

Είχαμε αυτή την ευκαιρία και σε περίοδο... ειρήνης. Όμως τα 500 δισ. που έχουμε πάρει στο παρελθόν από την Ευρώπη τα σπατάλησε το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης σε πάσης φύσεως ρουσφέτια για να επανεκλέγεται. 

Τώρα αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί. Η Ευρώπη ζητά λεπτομερές σχέδιο (το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει), οπότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αποκτήσουμε τρένο, σύγχρονα λιμάνια, τους δρόμους που λείπουν, θα οργανωθεί εκ νέου η Υγεία, θα προστατεύσουμε το περιβάλλον, θα αλλάξει η θλιβερή δήθεν Εκπαίδευση, θα εξορθολογιστούν οι φόροι κ.ο.κ.

Δεν έχει φυσικά μόνο η Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία λόγω της πανδημίας. Στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν, αρχικά με ένα ποσό 2 τρισ. δολαρίων, ενισχύει τους μη έχοντες, οργανώνει σε νέες βάσεις την Εκπαίδευση. μειώνει φόρους για τους φτωχότερους. 

Και τι κάνει στη συνέχεια, Με ένα δεύτερο πακέτο 2,3 τρισ. δολαρίων, αναγγέλλει ένα μυθικών διαστάσεων πρόγραμμα κρατικών έργων που θα αλλάξει εκ βάθρων τη χώρα και θα προσφέρει δουλειά σε εκατομμύρια ανθρώπους. Δρόμοι, γρήγορο διαδίκτυο, φροντίδα ηλικιωμένων, καθαρό νερό μερικοί μόνο από τους στόχους του μεγαλύτερου προγράμματος από το 1960.

Πώς το κάνει ο Μπάιντεν; ΤΥΠΩΝΕΙ δολάρια και πληρώνει. Είναι αυτό που κάνουν κι άλλες χώρες όπως η Βρετανία, η Κίνα, ο Καναδάς, η Αυστραλία. Είναι αυτό που ΔΕΝ κάνει η Ευρώπη. Δεκατέσσερις μήνες μετά την πανδημία και ακόμη δεν έχει στείλει χρήματα στην Ελλάδα που δανείζεται για να στηρίξει την κλειστή της αγορά και όσους δεν εργάζονται

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης