Ο χάρτινος Ερντογάν που χάνει παντού βουλιάζοντας την τούρκικη κοινωνία στην καθολική παρακμή

Η τακτική Ερντογάν των τελευταίων χρόνων θα μπορούσε να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια κύρους ως μια κλασική περίπτωση αυτοκταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής που όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτε απολύτως σε αυτόν που την οργανώνει, αλλά έχει διαρκώς αυξανόμενο κόστος και για τη χώρα του και για τους πολίτες της.

Η Τουρκία είναι ασφαλώς μια περιφερειακή δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο με υψηλές ΤΟΠΙΚΕΣ δυνατότητες. Δεν είναι ΗΠΑ, Ρωσία ή Γαλλία και ούτε θα γίνει ποτέ. 

Ο μόνος δρόμος να αξιοποιήσει θετικά αυτές τις ΤΟΠΙΚΕΣ δυνατότητες, θα ήταν οι συντονισμένες επιθέσεις ΦΙΛΙΑΣ προς κάθε κατεύθυνση. Με δεδομένο το μέγεθός της, αν η Τουρκία αποκτούσε παντού φίλους θα προκρινόταν έναντι των υπολοίπων γειτόνων της για ένα πλήθος οικονομικών και πολιτικών συνεργασιών. Η χώρα θα άκμαζε και η τούρκικη κοινωνία θα ευημερούσε και θα εκσυγχρονιζόταν διαρκώς.

Ο Ερντογάν, θυσιάζει το παρόν και το μέλλον της Τουρκίας μόνο και μόνο για να συνεχίσει να κυβερνά. Για να επανεκλεγεί το 2023, εναγκαλίστηκε την Ακροδεξιά και την μαύρη πλευρά του Ισλαμισμού, διακόπτοντας την πορεία της χώρας προς τα σπουδαία. Αυτός ο εναγκαλισμός με τον τυφλό φανατισμό και τον σκοταδισμό, του έδωσε και το "δικαίωμα" με διάφορες προφάσεις, να φυλακίζει να εξορίζει, να δημεύει, να ελέγχει τον Τύπο και την Δικαιοσύνη, να έχει εγκαταστήσει μια καθαρή χούντα που δεν ξέρω αν θα παραδώσει την εξουσία όταν την χάσει (μάλλον όχι).

Ας κάνουμε τώρα ταμείο για τον Ερντογάν: έχει παντού μόνο εχθρούς. Ανάγκασε υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ να στραφούν στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα είναι πια ανώτερη του στρατιωτικά και διπλωματικά. Ο λαός του υποφέρει. Ο ίδιος αντί να γίνει ο νέος Κεμάλ, καταγράφεται ως ένας εντελώς αναξιόπιστος ταραξίας (κατά βάση μόνο στα λόγια), που δεν τον θέλεις στο ίδιο τραπέζι μαζί σου. 

Ο Ερντογάν βλέπει όμως μόνο την κάλπη του 2023. Ο κατήφορος του ίδιου και της χώρας του θα συνεχίζεται λοιπόν. Μέχρι τότε θα πορεύεται με άδεια χέρια. Χάνει παντού. Και κάποια στιγμή, θα έρθει και η πληρωμή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης