Οι ευθύνες των Ρομά απέναντι στην ελληνική κοινωνία

Oι Ρομά διαδηλώνουν μετά τον πυροβολισμό και τον βαρύ τραυματισμό 16χρονου. Καίνε αυτοκίνητα, σπάνε βιτρίνες και δείχνουν την οργή τους για τον άδικο τραυματισμό του παιδιού.

Δεν τους είδα να διαδηλώνουν όταν νεαροί Ρομά με αυτοκίνητο δολοφόνησαν υπερήλικη, κάνοντας όπισθεν για να την πατήσουν ώστε να μην τους καταδώσει. Δεν διαδήλωσαν, όταν νεαροί Ρομά δολοφόνησαν έναν Τούρκο οδηγό νταλίκας που κοιμόταν σε ένα πάρκινκ της εθνικής οδού για να τον ληστέψουν.

Δεν διαδήλωσαν όταν νεαρός Ρομά δολοφόνησε 80χρονη στην Ιστιαία αφού πρώτα την λήστεψε, περιφρονώντας το γεγονός ότι τον βοηθούσε συστηματικά οικονομικά.

Δεν είδα Ρομά να διαδηλώνουν για συμμορίες ανηλίκων που πιάστηκαν να ρημάζουν σπίτια, να διακινούν ναρκωτικά, να αρπάζουν τσάντες, να κλέβουν ρεύμα, να αναποδογυρίζουν αμάξια για να πάρουν τους καταλύτες και ότι άλλο φανταστεί ο νους του ανθρώπου. Δεν είδα τους Ρομά να διαδηλώνουν επειδή η κοινότητα τους εκπροσωπεί το 70% της εγκληματικότητας στη χώρα.

Η κοινωνία των Ρομά δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία της χώρας. Συντηρεί μια αδικαιολόγητη αφόρητη βία που έχει θύματα και τα παιδιά τους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Έχω βαρεθεί να γράφω ότι μόνη λύση είναι το Σχολείο ώστε σε βάθος χρόνου οι Ρομά της εξαθλίωσης και της βίας να μην υπάρχουν πια ως οργανωμένη πραγματικότητα. Kανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά.

Μπορεί όμως και να κάνω λάθος. Μπορεί να έχουν δίκιο κάποιοι δήθεν αριστεροί και δήθεν αναρχικοί που διαδηλώνουν και αυτοί, αφού θεωρούν ότι αν δεν είχε πυροβολήσει (τυφλά) ο αστυνομικός όλα θα ήταν μια χαρά. Κανένα πρόβλημα.

                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης