Οι Βέλγοι Πουαρό, τα ισχνά στοιχεία και η Εύα Καϊλή

Ο Ηρακλής Πουαρό είναι Βέλγος ντεντέκτιβ ο οποίος ξεδιάλυνε κάθε υπόθεση που αναλάμβανε. Στο τέλος, καλούσε όλους τους εμπλεκόμενους και μη συνήθως σε ένα σαλόνι, για να τους παραθέσει τα στοιχεία που συνέλλεξε και να επιμερίσει τις ποινικές ευθύνες στους ενόχους. 

Φαίνεται ότι η Βέλγικη Αστυνομία έχει την ίδια αντίληψη στην υπόθεση της Εύας Καϊλή. Κανείς μας δεν γνωρίζει τίποτε το σημαντικό ακόμη. Όλοι περιμένουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή της γιατί όσα ανακοινώνουν είναι εντελώς ασήμαντα. 

Για παράδειγμα τα 150.000 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι της εύκολα δικαιολογούνται από μια ευρωβουλευτή που εισπράττει 300.000 ευρώ το χρόνο επί 9 χρόνια (χωρίς να συνυπολογίσουμε άλλα έσοδα, δικά της ή του συντρόφου της).

Η ίδια η Εύα Καϊλή δηλώνει "απολύτως αθώα" και πως δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτε επιλήψιμο που να αφορά χρηματισμό της από το Κατάρ. Συγχωρήστε με που θα το πω, αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό. Τα στοιχεία να αφορούν άλλους και η ίδια να μην έχει αποδεδειγμένη εμπλοκή. Γιατί να ρισκάρει μια γεμάτη  διαδρομή σαν την δική της. Τι θα μείνει λοιπόν τότε;

Θα μείνει ο αγριανθρωπισμός που έχει υποστεί πριν οι... Βέλγοι Πουαρό παραθέσουν τα στοιχεία. Το κόμμα της την διέγραψε και την "φορτώνει" στη ΝΔ (άλλη χυδαιότητα αυτή), στην ΕΕ την καθαίρεσαν από εκλεγμένη Αντιπρόεδρο, στην Ελλάδα μπλόκαραν τους λογαριασμούς όλων των μελών της οικογένειας της ακόμη και της αδερφής της!

Είναι πράγματι μια αξιοθρήνητη πραγματικότητα η μαζική επίθεση κατά της Εύας Καϊλή χωρίς κανείς τους να γνωρίζει ακόμη τίποτε το σοβαρό. Οι Βέλγοι Πουαρό δεν μας έχουν καλέσει στο σαλόνι να μας πουν πως καταλήγει η υπόθεση για να πάρουμε θέση. Με στοιχεία και αποδείξεις.

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης