Λάθος η στρατιωτική θητεία των 12 μηνών από τα 18

Μια απόφαση για 12μηνη θητεία στο στρατό και μάλιστα από τα 18, θα είναι λάθος. Η στρατιωτική θητεία μπορεί να είναι 9-10 μήνες αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όχι οπως γίνεται σήμερα που δεν προσφέρει τίποτε απολύτως στην πατρίδα. Μόνο χάσιμο χρόνου, για όσους υπηρετούν με αγγαρεία.

Πρώτα απ΄ όλα οι νέοι θα πρέπει να περνούν από πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση. Εννέα με 10 μήνες είναι αρκετοί για να εξασκηθούν επίμονα και δυνατά σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στα όπλα αλλά και στη φυσική κατάσταση (γυμναστήριο), στην θεωρία μιας μάχης κ.ο.κ.

Στη συνέχεια, οι νέοι μας θα πρέπει να παρουσιάζονται όταν έχουν τελειώσει τις σπουδές τους ώστε να αξιοποιούνται ανάλογα με τα προσόντα τους. Ο πολιτικός μηχανικός, ο γιατρός ο ηλεκτρολόγος, ο επαγγελματίας οδηγός, ο γνωρίζων πέντε γλώσσες, να πηγαίνει στην ανάλογη θέση.

Ακόμη, ΟΛΟΙ θα πρέπει να υπηρετούν για ένα διάστημα και στα σύνορα για να αναγνωρίζουν χώρους, σημεία, διαδρομές, χρονικά όρια κ.α 

Τα παραπάνω πρέπει να συνδυαστούν με μια εκ βάθρων ανάδιάθρωση του στρατιωτικού οικοδομηματος στη χώρα. Να κλείσουν παρασιτικά στρατόπεδα που συντηρούνται "για στήριξη των τοπικών κοινωνιών", να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία των μονάδων, να σχεδιαστούν τα πάντα από την αρχή.

Ο νέος που θα υπηρετεί επί 9-10 μήνες στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να απολύτεται στρατιώτης. Όχι να κάνει αγγαρεία και να χάνει το χρόνο του.

                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης