Κυβερνητικό αυτογκολ: Κατασχέσεις σε 200.000 μικροοφειλέτες 30 μέρες πριν τις κάλπες!

Η κυβέρνηση έχει μια τάση να βαζει αυτογκόλ. Να πυροβολεί τα πόδια της. Έχω αναφερθεί σε πολλά παραδείγματα επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω δύο. Το πρώτο είναι οι καταστροφικές φωτιές πρωτοφανούς εντασης στην Βόρεια Εύβοια. Τότε ο πρωθυπουργός είπε "βάλαμε ψηλά την πήχυ και περάσαμε  αποκάτω", αποκρύπτοντας τον θρίαμβο του 112 που φρόντισε να μην έχουμε ένα νέο Μάτι με εκατόμβη νεκρών.

Μετά ειχαμε το δυστύχημα τωνΤεμπών όπου ζητήθηκε συγγνωμη πολλές φορές ενώ η αλήθεια είναι, ότι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΑ της καταστροφής ήταν η εξοργιστική ανικανότητα σταθμάρχη και μηχανοδηγού να πουν στις δυο συνομιλίες τους, από ποια διαδρομή έφευγε το τρένο (κάθοδος ή άνοδος), όπως απαιτούν οι οδηγίες του ΟΣΕ. Μια από τις δυο λέξεις να είχαν πει, θα είχαν καταλάβει το λάθος και θα σταματούσαν την πορεία προς τον όλεθρο.

Δεν ήταν αιτία του δυστυχήματος η έλλειψη ηλεκτρονικής παρακολούθησης που έγινε σημαία από την αντιπολίτευση γιατί τότε θα έπρεπε κάθε χρόνο να εχουμε από ένα πολύνεκρο δυστυχημα. Αφού έλειπε το σύστημα; 

Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι κάθε νέα κυβέρνηση, παραλαμβάνει και το τέρας του Δημοσιου που στηθηκε το 1981 - 82. Σαράντα χρονια μετά, καμια κυβέρνηση δεν μπορεί να το τιθασεύσει, ειδικά σε μια θητεία και με το συνολο της αντιπολίτευσης και των συνδικατων να ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ κάθε μικρούλα προσπάθεια κάτι να αλλάξει. Αυτοί στηρίζουν διαρκώς το τέρας - κράτος και μετά κατηγορούν την όποια κυβερνηση ότι δεν το αλλάζει.

Κάνω αυτόν τον πρόλογο για να σας γράψω πως η κυβέρνηση βάζει αυτές τις μέρες ένα ακόμη αυτογκόλ. Ένα μόλις μήνα πριν τις κάλπες και η ΑΑΔΕ φρόντισε να στείλει εκατονταδες δικαστικούς επιμελητές να επιτεθούν στους 200.000 οφειλέτες που δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους στις 72 δόσεις. Εισβάλλουν σε μικρομάγαζα, επιχειρησούλες και καταγράφουν καρέκλες, γραφεία, τηλέφωνα, υπολογιστες και ότι αλλο εντοπίσουν. 

Οι λογιστές καθησυχάζουν τους χιλιάδες έντρομους καταδιωκόμενους: "Το κάνουν για εκφοβισμό και όσους στείλουν στο ταμειο" λένε. Σοβαρά; Και οταν αυτοί οι 200.000 βρεθούν μπροστά στην κάλπη; Τι θα ψηφίσουν; Ποιος κυβερνητικος εγκέφαλος κινητοποιησε τους διωγμούς 30 μέρες πριν τις εκλογές;

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης