Κι όμως, η παρένθεση Τραμπ θα κλείσει

Με μια φράση: Ο Τραμπ τελειώνει. Οι αναλυτές που προβλέπουν ότι θα παραμείνει αντίπαλο δέος του Μπάιντεν και θα ετοιμαστεί για τις εκλογές του 2024 ώστε να ξαναγίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, μάλλον δεν βλέπουν ότι υπάρχει μια πανίσχυρη δύναμη που θα τον καταστρέψει (πολιτικα), πολύ γρήγορα: Είναι ο τυχάρπαστος εαυτός του.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ο Τραμπ είναι και η ταφόπλακα του. Ούτε σε αφρικανική χώρα του περασμένου αιώνα δεν υπήρξε πρόεδρος που να ζήτησε να σταματήσει η ψηφοφορία στη μέση γιατί... προηγείται. Και να μην αναγνωρίζει ένα αποτέλεσμα που αναγνωρίζουν όλοι. Δικαιοσύνη, κόμματα, Μέσα Ενημέρωσης, ολόκληρος ο πλανήτης. Η θεσμική Αμερική που έχει τα ηνία της χώρας και της λειτουργίας της, θα διακόψει την αποσάθρωση της.

Με ταχύτατους ρυθμούς λοιπόν είναι βέβαιον ότι θα τον εγκαταλείψουν όλοι. Τελευταίοι οι οπαδοί του, αλλά θα τον εγκαταλείψουν και αυτοί. Το χειρότερο: Απέναντι του, θα συμπαραταχθούν πολίτες, Μέσα Ενημέρωσης, Θεσμοί, ξένα κράτη, παγκόσμιοι Οργανισμοί, όλοι όσοι δεν άντεξαν την σαρωτική παρακμή που υπηρέτησε με πάθος. Θα τον ξεγυμνώσουν και μετά θα τον παρατήσουν στην ιδιότυπη μοναξιά που ο ίδιος έχει χτίσει. Κανείς δεν μπορεί να τον ανεχθεί πια.

Η περίπτωση Τραμπ τελειώνει νομοτελειακά. Θα ήταν αδιανόητο ένας άνθρωπος να συντρίψει με την ανεπάρκεια του και την φρικτή ιδιοτέλεια του, λειτουργίες που χτίστηκαν στον πλανήτη επί δεκαετίες. 

Υπάρχει βέβαια το γεγονός ότι πράγματι αυτόν τον τυχάρπαστο και επικίνδυνο άνθρωπο τον ψήφισαν για δεύτερη φορά 70 εκατομμύρια πολίτες. Το γεγονός είναι θλιβερό και αποκρουστικό, όμως δεν θα αποδειχθεί αρκετό για να κρατήσει τον Τραμπ στην ουσιαστική πολιτική επικαιρότητα. 

                                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης