Κι αν είσαι και εσύ στο... 4%;

Δευτέρα, πρώτη μέρα που άνοιξε το λιανεμπόριο, ο ΕΟΔΥ έκανε εκατοντάδες τεστ σε δρόμους με καταστήματα, εξετάζοντας πολίτες που είχαν βγει να ψωνίσουν θεωρώντας ότι είναι υγιείς. 

Η καταγραφή δεν ήταν καθόλου καλή. Στην περίφημη οδό Ερμού στην Αθήνα, επί 700 περίπου τεστ, βρέθηκαν 32 θετικοί. Δηλαδή ένα ποσοστό πολιτών άνω του 4%, κυκλοφορούσε νομίζοντας ότι δεν έχει μολυνθεί.

Μια απλή αναγωγή, μας δείχνει ότι στους πολίτες που βλέπουμε στους δρόμους, ένα 4%, έχουν κορωνοϊό, δεν το ξέρουν και μολύνουν σίγουρα την οικογένεια τους και ανάλογα με το πως φορούν μάσκα, μολύνουν και έξω όποιον... προλάβουν.

Η παραπάνω εικόνα, αν συνδυαστεί με τα πάρτι των ανεύθυνων, τις μαζώξεις σε σπίτια κ.ο.κ αποδεικνύει ότι πλέον η πανδημία έχει ξεφύγει στη χώρα και υπάρχουν μόνο δυο τρόποι να περιοριστεί: 

- Ο εκτεταμένος εμβολιασμός, που όμως παρά την εξαιρετικά επιτυχημένη οργάνωση του, η χώρα θα μπει στην λογική της ανοσίας αγέλης περί τα τέλη Μαίου.

- Η χρήση μάσκας ΠΑΝΤΟΥ στους εξωτερικούς χώρους. Η σωστή συμβουλή είναι: Βγες έξω, πήγαινε όπου θέλεις αλλά ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑ. Δυστυχώς, αυτή η απλή σύσταση που σώζει δεν τηρείται.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα περί ατομικής ευθύνης. Η Ελλάδα δεν είναι Ιαπωνία. Ούτε την φαιδρή πολιτική εκμετάλλευση της φονικής πανδημίας που συνεχίζει να αφαιρεί ζωές. Το μόνο που μπορώ να επαναλάβω είναι: Φόρα μάσκα όταν κυκλοφορείς. Μπορεί να είσαι στο 4% και να μην το ξέρεις. Αξίζει να στείλεις κάποιον στο νοσοκομείο (αν δεν πας ο ίδιος;)

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης