Καταρρέει από μόνο του το κράτος της μεταπολίτευσης

Το διεφθαρμένο κράτος της μεταπολίτευσης καταρρέει σαν χάρτινος πύργος από τραπουλόχαρτα. Δεν είναι πολιτική επιλογή αυτή η κατάρρευση, γίνεται μέσα στον χρόνο από μόνη της και θα περιγράφει τα επόμενα χρόνια σε αυτή την χώρα της στασιμότητας. Τα περιστατικά μιλούν από μόνα τους και θα είναι συνεχόμενα. 

- Σε μια υποτίθεται καλά οργανωμένη πολεμική μας βάση μια φωτιά μπόρεσε εκ του μακρόθεν να ανατινάξει παλαιές βόμβες από την δεκαετία του 50. Ξηλώθηκε ο διοικητής και κατώτεροι αξιωματικοί.

- Ορδές Κροατών χούλιγκανς διάνυσαν 500 χιλιόμετρα στην Ελλάδα και φτάνοντας στην Νέα Φιλαδέλφεια δολοφόνησαν, κατέστρεφαν. Επτά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ξηλώθηκαν.

- Εκατοντάδες πολίτες επενέβησαν σε παραλίες της χώρας για να τις απελευθερώσουν από την δικτατορία της επί πληρωμή ομπρέλας. Διαπιστώθηκε ότι τις έβαζαν σε χώρους που δεν είχαν ενοικιάσει και κανείς δεν τους έλεγχε.

- Πόρισμα των Ευρωπαίων Εισαγγελέων αποκαλύπτει εκτεταμένη διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων στην ΕΡΓΟΣΕ που επί χρόνια και κάτω από την μύτη των ελληνικών αρχών, πλούτιζαν προκλητικά αναβάλλοντας το έργο της τηλεδιοίκησης. 26 στελέχη παραπέμπονται σε δίκες.

Τι μας λένε αυτά τα περιστατικά και φυσικά εκατοντάδες παρόμοια; Ότι καταρρέει το κράτος της φαυλοκρατίας της μεταπολίτευσης. Γίνεται όπως είπαμε από μόνο του και για τα επόμενα χρόνια θα ζούμε το γκρέμισμα όλων των παθογενειών που ξεκίνησαν την δεκαετία του 80 και συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα. 

Τι στήθηκε στην μεταπολίτευση; Ένα σκληρό κομματικό κράτος που τοποθετούσε παντού ημέτερους, δεν τιμωρούσε ποτέ άχρηστους, κηφήνες και κλέφτες και αρκούσαν τα κομματικά λάβαρα για να ενώνει τους πολίτες. Δημιουργήθηκε ένα κράτος - τέρας με διεφθαρμένους δημόσιους υπαλλήλους που περιφρονούσαν τις υποχρεώσεις τους και πολιτικούς που δεν μπορούσαν πια να τους ελέγχουν.

Αυτό το κομματικό κράτος της ατιμωρησίας που κρατούσε πίσω την χώρα σε όλους τους τομείς, το υπηρέτησαν όλοι (ΠΑΣΟΚ που το εγκατέστησε και ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ που το αξιοποιούσαν παίρνοτας το κράτος και τα ταμεία του ως λάφυρο). Υπάρχουν μόνο ένοχοι από την Δεξιά μέχρι την Αριστερά. 

Τώρα, το να ξηλώνουν στελέχη μοιάζει αναγκαίο αλλά εδώ το πρόβλημα είναι τεράστιο. Η μεταπολίτευση περιγράφεται από ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ αδιαφορίας και ωχαδερφισμού παντού. Θα αλλάξει αυτή η νοοτροπία με λίγες παραπομπές και μερικές μεταθέσεις; 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης