Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από μια κυβέρνηση που μόνο σκιαμαχεί - Άρα πρέπει να φύγουν

"Και να του χαρίσουν όλο το χρέος η Ελλάδα δεν σώζεται" γράφει το Der Spiegel και προσθέτει: "Ούτε οι ξένοι ούτε οι Έλληνες είναι ευχαριστημένοι με τον Τσίπρα". Το γερμανικό πειοδικό εξηγεί:

"Ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι.

Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια. Η ελληνική οικονομία ωστόσο, παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές.

Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αγκομαχούν με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, στο εξωτερικό παραπονούνται, επειδή αυτές ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν άμεσα αποτελέσματα".

«Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις. Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία ήθελε να σταματήσει όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Και τώρα που ο ίδιος μεταμορφώθηκε ψάχνει επενδυτές".

ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΟΝΟ ΣΚΙΑΜΑΧΕΙ

Πέρα από την προσέγγιση του Spiegel, υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια. Η ομάδα Τσίπρα που βρίσκεται στην εξουσία δεν κυβερνά και δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει. Δείτε τον άμεσο σχεδιασμό τους για τις επόμενες εβδομάδες: Ετοιμάζουν σφοδρή σύγκρουση κατά της ΝΔ για το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών (θα την κατηγορούν ότι δεν συνδράμει στην συγκρότηση του ΕΣΡ). και ακόμη χειρότερα θα επιτεθούν στην Ευρώπη επειδή "ενώ εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα αυτοί δεν δέχονται ρύθμιση του χρέους"

Είναι η προσφιλής τους τακτική: Όσο εγώ δεν κυβερνώ, ας κατηγορώ άλλους για τα δεινά της ακυβερνησίας μου.

Να γιατί η επιμονή Μητσοτάκη για εκλογές βρίσκει συνεχώς νέους υποστηρικτές. Για πόσο η χώρα θα αντέξει την ακυβερνησία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τέταρτο μνημόνιο ή ακόμα χειρότερα σε έξοδο από το ευρώ;

Η άποψη πολλών είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές αλλά μέσα σε πνεύμα συνεννόησης να ολοκληρωθεί ομαλά το τρίτο μνημόνιο ώστε να βγεί η χώρα στις αγορές το 2018 και να ξεκινήσει η πορεία ανακούφισης και ανάπτυξης.Πολύ σωστά αλλά ποιός θα το κάνει αυτό; Η ομάδα Τσίπρα στο Μαξίμου που καθημερινά σκιαμαχεί και διχάζει την κοινωνία επιτιθέμενη ακόμα και στην Δικαιοσύνη;

Όλα τα παραπάνω υπό την σταθερή εκτίμηση του ΣΟΙΜΠΛΕ ότι : Η Ελλάδα είναι ανίκανη να μεταρρυθμιστεί (άρα πρέπει να φύγει;)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης