Η τρίωρη στάση της ΟΛΜΕ, ο Μητσοτάκης και το κλειστό... παράθυρο

Η ΟΛΜΕ κατάφερε να δικαιώσει τον κ. Μητσοτάκη και το νόμο του για τις (καταχρηστικές...) απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΟΛΜΕ κήρυξε αιφνιδιαστικά απεργία για σήμερα Δευτέρα. Το έπραξε με την πρωτοφανή δικαιολογία ότι τα Πρότυπα Σχολεία προωθούν την ανισότητα μεταξύ των μαθητών, αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό.

Η ΟΛΜΕ εκπροσωπεί ένα κόμμα με τις ίδιες απόψεις εδώ και δεκαετίες και τίποτε περισσότερο. Η κομματική γραμμή είναι πάνω από την θλιβερή Εκπαίδευση που βιώνει η χώρα και δεν έχουν ποτέ προτείνει τίποτε γι αυτό (πέραν των... προσλήψεων).

Ας μείνουμε στο ότι προκήρυξε την τρίωρη στάση εργασίας λίγες ώρες πριν τις εξετάσεις (αν και αυτές είχαν προγραμματιστεί πριν ένα μήνα από το υπουργείο Παιδείας για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου), ώστε να μπορέσει να τις υπονομεύσει.

Πώς δικαιώθηκε μέσω ΟΛΜΕ ο κ. Μητσοτάκης; Η απεργία βγήκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη και ενώ στο παρελθόν μπορούσε να κηρυχθεί εκ νέου από ένα δευτεροβάθμιο όργανο (και να γίνει), τώρα αυτό δεν επιτρέπεται, οπότε οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας γίνονται κανονικά.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε επί λέξη: «Μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Συνεπώς η ΟΛΜΕ υπέπεσε σε ολίσθημα. Δικαιώνει την κυβέρνηση στην πράξη τουλάχιστον σε αυτό, εκτός φυσικά αν ήταν μια δοκιμαστική ενέργεια (του κόμματος φυσικά όχι της ΟΛΜΕ), για να δουν αν και με το νέο νόμο, υπάρχουν στενά έστω, χρονικά περιθώρια, για να συνεχίζεται ο... αγώνας. Όπως και να έχει όμως ο Μητσοτάκης τις τους λέει; Αυτά τέλειωσαν. Τα παράθυρα έκλεισαν.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης