Η πικρή αλήθεια μπροστά στον αδόκητο ανθρώπινο πόνο των Τεμπών

Έχω γράψει την άποψη μου για το αδιανόητο δυστύχημα στα Τέμπη. Μοναδική αιτία η ασυνεννοησία σταθμάρχη - μηχανοδηγού που ποτέ δεν ανέφεραν τις λέξεις "άνοδος - κάθοδος' 'όπως επιβάλλει ο κανονισμός και πήγαν στα τυφλά. 

Κάποιοι λένε πως αν είχαμε την ηλεκτρονική παρακολούθηση δεν θα είχε συμβεί το ατύχημα και έχω απαντήσει: Και γιατί δεν έγινε αυτό το ατύχημα το 2022, το 2021, το 2020, ΠΟΤΕ πριν; Ούτε τότε είχαμε ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Ακούω τις κραυγές των γονιών και καταλαβαίνω ότι η άποψη μου δεν τους αγγίζει. Ο πόνος τους είναι μοναδικός, μεγάλος και απαιτεί ενόχους πέραν του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού. Δεν τολμώ να ψελλίσω ούτε μια λέξη στους ανθρώπους αυτούς.

Ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να δούμε τι μας αποκαλύπτουν (και) τα Τέμπη. Μας αποκαλύπτουν ένα κράτος - οπερέτα, διαλυμένο στις λειτουργίες του που υπονομεύει τα πάντα. Ένα κράτος αναξιοκρατίας, κομματισμού, γραφειοκρατίας, αναποτελεσματικό και επικίνδυνο. 

Ποιοι έχουν στήσει έτσι αυτό το κράτος; Οι πολιτικοί ΟΛΩΝ των κομμάτων είτε κυβέρνησαν είτε είναι στην αντιπολίτευση. Αυτό το κράτος ναι σκοτώνει αλλά υπεύθυνοι ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ τους.

Ένα μόνο παράδειγμα: Όταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέλαβε την γραμμή, αυτή ήταν έτοιμη κατά 76%. Τρία χρόνια μετά ήταν στο 78%. "Γιατί αυτή η καθυστέρηση κύριε;" ρώτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην εξεταστική. Συγκλονιστική η απάντηση: "Και οι 17 Σταθμοί που τους παραλάβαμε δήθεν έτοιμους είχαν καταστραφεί (ΣΣ από τους Ρομά) και ξεκινήσαμε από την αρχή".

Ασχολήθηκε κανείς με αυτό από τους πολιτικούς και τον Τύπο; Κανείς. Προέχει να βρούμε ενόχους,.

Κόμματα, πολιτικοί, πολίτες, Τύπος παραμερίζουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, δεν τους ενδιαφέρει καν και τι κάνουν; Ανταλλάσσουν δημοσίως τσιτάτα, ύβρεις και θεωρίες συνομωσίας και μέσα από αυτή την αδιανόητη συμπεριφορά τους κρατούν την χώρα ανάλγητη και άχρηστη. Και η αιτία για όλα τα δεινά είναι μια: Κομματικό κράτος. 

Αυτό καθυστέρησε το έργο στα Τέμπη αλλά - λυπάμαι - δεν σκότωσε αυτό τους αθώους επιβάτες. Λυπάμαι. Τους σκότωσαν σταθμάρχης και μηχανοδηγός. Λυπάμαι. 

                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης