Η καθολική διαφθορά πίσω από την γραφειοκρατία και την ρήση "αυτή είναι η Ελλάδα"

Η ρήση του Κ. Σημίτη "αυτή είναι η Ελλάδα" δημιούργησε τότε θόρυβο. Του την πρότεινε ο Λευτέρης Κουσούλης τότε σύμβουλός του. Το σκέφτηκε , το είπε. Αφορούσε το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα",¨στην Πάρο το 2000 και εξηγούσε το χάλι της ακτοπλοίας.

Τίποτε δεν άλλαξε από τότε παρά τον σάλο της δήλωσης. Πεσμένα γεφύρια στην Εύβοια επί 4 χρόνια και ακόμα δεν τα έχουν φτιάξει. Αυτή είναι η Ελλάδα. Εκατομμύρια για αναπλάσεις που λίγο αργότερα καταρρέουν αφρόντιστες. Αυτή είναι η Ελλάδα. Εξαγγελίες έργων που ποτέ δεν ολοκληρώνονται αν και δαπανώνται τεράστια ποσά. Αυτή είναι η Ελλάδα.

Πανάκριβες γραμμές τρένου με ταχύτητες του 19ου αιώνα. Απολύτως ζημιογόνες και με ελάχιστη κίνηση. Αυτή είναι η Ελλάδα. Πακτωλός χρημάτων από Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια κ.α. σε μελέτες και άϋλες δράσεις για να δώσουν χρήμα σε κομματικά ημέτερους. Τα βλέπεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά κανείς δεν σκοτίζεται. Αυτή είναι η Ελλάδα. 

Πρόσφατα βιώσαμε ένα ακόμη παράδειγμα αυτής της Ελλάδας που αφορά το στέγαστρο του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Στοίχισε 130 εκατομμύρια ευρώ και δεν συντηρήθηκε ποτέ! Αναγκάζονται να κλείσουν το γήπεδο καταστρέφοντας οικονομικά τον Παναθηναϊκό. Σε δυο μόνο παιχνίδια έκοψε 125.000 εισιτήρια τώρα που θα παίζει; Στην Λεωφόρο των 11.000 θέσεων; 

Υπάρχουν απολογούμενοι για τα στραβά κι ανάποδα σε αυτή την χώρα; Όχι φυσικά. Κανείς δεν ευθύνεται για τις σπατάλες, τα ημιτελή έργα, την εγκατάλειψη έργων και συντηρήσεων, την μόνιμη κλεπτοκρατία. Γιατί; Γιατί "αυτή είναι η Ελλάδα".

Ωστόσο τι κρύβεται πίσω από "αυτή την Ελλάδα;". Γιατί δεν αλλάζει με καμία κυβέρνηση; Πίσω από αυτή την Ελλάδα της σπατάλης, της ανεπάρκειας και της στασιμότητας κρύβεται η εκτεταμένη ΔΙΑΦΘΟΡΑ  που ασκείται από το σύνολο του πολιτικού συστήματος και κυρίως από όποιον κυβερνά κάθε φορά. 

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα από τα χιλιάδες. Όποιος κυβερνά ιδρύει από το πουθενά μια διαφημιστική εταιρεία η οποία ως δια μαγείας αποκτά σε 24 ώρες ως πελάτες όλους τους μεγάλους προμηθευτές και εργολάβους του Δημοσίου και φυσικά όλες της ΔΕΚΟ... Διαχειρίζεται και την κρατική διαφήμιση και μοιράζει το χρήμα κατά το δοκούν, πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Είναι αδιανόητη η έκταση της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στην χώρα και όποιος γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει, καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει διόρθωση. Έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται η χώρα.

                                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης