Η θλιβερή σύγκριση Μπακογιάννη - Καμίνη για την Αθήνα

Είναι πράγματι εντυπωσιακό. Ο κ. Γ. Καμίνης μετά από ΕΝΝΕΑ χρόνια στον Δήμο της Αθήνας παρέδωσε μια σακατεμένη πόλη πνιγμένη στη βρώμα και την ανυποληψία. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας λες και ήταν βομβαρδισμένοι, θύμιζαν Καμπούλ. Τα σπασμένα πεζοδρόμια ήταν γεμάτα σκουπίδια όλη μέρα.

Οι κεντρικοί δρόμοι ήταν γεμάτοι από άστεγους. Το σπρέι χτύπαγε ακόμη και ιστορικά κτίρια - μνημεία του Τσιλερ. Η Ομόνοια ήταν γιαπί, το κεντρικό δημόσιο αποχωρητήριο περαστικών και αλλοδαπών. Το εμβληματικό διπλό σχέδιο της ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας ούτε που το άγγιξε.

Η Αθήνα είχε πάψει να ονειρεύεται μέσα σε χορταριασμένα πάρκα, ταπεινωμένη και ανήμπορη. Ο κ. Καμίνης φυσικά όχι μόνο δεν επικρίθηκε για την καταστροφή των ΕΝΝΕΑ χρόνων αλλά τιμήθηκε και με μια θέση βουλευτή Επικρατείας από την κυρία Φώφη Γεννηματά. Όμως αναρωτιέμαι: Θα ζητήσει συγγνώμη που μεταχειρίστηκε την πρωτεύουσα σαν ένα τριτοκοσμικό χωριό;

Το ξεγύμνωμά του ήρθε ταχύτατα ελέω Μπακογιάννη. Ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας έκλεισε όλες τις πληγές Καμίνη σε λίγους μήνες. Δρόμοι ασφαλτοστρώνονται διαρκώς. Με ευρωπαϊκά κονδύλια γίνονται ΟΛΑ τα πεζοδρόμια της πόλης. Ποτέ η πόλη δεν ήταν (συνεχώς...) τόσο καθαρή. Η νέα Ομόνοια αναβάθμισε όλο το ιστορικό κέντρο. 

Οι άστεγοι έχουν ένα πεντακάθαρο οργανωμένο κτίριο να καταφύγουν, αλλά και ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς. Το σπρέι εξαφανίζεται από τα κτίρια του κέντρου. Ιστορικά σημεία της Αθήνας όπως ο λόφος Στρέφη και ο Λυκαβηττός οσονούπω αναπλάθονται.

Η μεγαλύτερη ανάπλαση της Αθήνας ο Βοτανικός ξεκίνησε. Οι παρεμβάσεις και στις γειτονιές της πρωτεύουσας δεν έχουν τέλος (pocket park, αποκαταστάσεις συντριβανιών και τόσα άλλα).

Ο θεατής - δήμαρχος Καμίνης ούτε είδε ούτε σχεδίασε ποτέ οτιδήποτε από τα παραπάνω. Ξεγυμνώθηκε όμως τόσο πολύ που το μόνο που του μένει είναι να ζητήσει μια συγγνώμη για τα ΕΝΝΕΑ χρόνια που έχασε εξ αιτίας του η πρωτεύουσα της χώρας. Αλλά ούτε γι αυτό δεν θα είναι άξιος.

Τέλος ένα δείγμα της πολιτικής ευτέλειας που χαρακτηρίζει τη χώρα μας είναι το εξής εκπληκτικό: Στα εννέα χρόνια αδράνειας ο κ. Καμίνης πέρασε απαρατήρητος κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του. Στους λίγους μήνες τους δημιουργικού και αποτελεσματικού Μπακογιάννη οι καθημερινές εναντίον του επιθέσεις ακόμα και με ψεύδη και τερατολογίες δεν έχουν σταματημό.

Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί προέχει η φθορά του αντιπάλου με ορίζοντα την επόμενη κάλπη. Δεν ενδιαφέρει το έργο αλλά πως θα τον απαξιώσεις όσο μπορείς μπας και τον κερδίσεις την επομένη. Με τον Μπακογιάννη βέβαια θα γλυτώσουμε και λεφτά. Δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή εκλογών στην επόμενη κάλπη, άδικα κακολογούν και κουράζονται.

                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης