Η ερημοποίηση του Αιγαίου: Ένα εθνικό έγκλημα χωρίς τέλος

Έρημα νησιά στο Αιγαίο: μακράν το κορυφαίο έγκλημα των Ελλήνων πολιτικών. Αντί να σφύζουν από ζωή και να προσφέρουν στον εθνικό πλούτο είναι σε εγκατάλειψη. ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ, χωρίς ζωή, παρόν και μέλλον. ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ.

Την ώρα που οι Τούρκοι στέλνουν άλλους 350 Αφρικανούς στα ελληνικά νησιά, ταυτόχρονα ανοίγουν δυναμικά  θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και μάλιστα για ορισμένα ακατοίκητα μικρά νησιά - στα οποία δίνουν τούρκικα ονόματα - δηλώνουν ότι τους ανήκουν.

Από που αντλεί το θράσος η Τουρκία να θέτει τέτοια ζητήματα; Από την μακρόχρονη ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ των νησιών του Αιγαίου, από το ελληνικό πολιτικό σύστημα. ιδού το εθνικό έγκλημα Που αφορά και έλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος):

Η Ελλάδα από τα 6.500 νησιά της έχει μόλις 140 περίπου κατοικήσιμα. Από αυτά τα 100 είναι με ελάχιστους ανθρώπους να τα κατοικούν. Παράλληλα, στα νησιά του Αιγαίου δεν υπάρχουν σχολεία, ιατρεία, λιμανάκια, δρόμοι, κάθε είδους υποδομές.

Οι Τούρκοι θα είχαν ξεχάσει κάθε λεκτική διεκδίκηση στο Αιγαίο αν η Ελλάδα είχε δώσει ΥΨΗΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ανάπτυξης τους όπως, δωρεάν γη για εγκατάσταση, ΦΠΑ 5% σε κάθε συναλλαγή, επιδότηση μετεγκατάτασης, άτοκα δάνεια για την δημιουργία τουριστικών μονάδων, αυξημένους μισθούς στους Δημόσιους υπαλλήλους που θα δεχθούν να εγκατασταθούν εκεί, μπαράζ δημοσίων έργων για να λειτουργεί ακόμη και για μια βραχονησίαδα, συγκοινωνία κ.λ.π.

Η Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕ να δώσει κίνητρα εγκατάστασης ώσε νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες, αποφασίζοντας να εγκαταλείψουν την Αθήνα της παρακμής.

Οι Τούρκοι όταν βλέπουν απέναντι τους ΕΡΗΜΑ ΝΗΣΙΑ στα οποία δεν υπάρχει ψυχή ζώσα είναι σχεδόν φυσιολογικό να τα "διεκδικούν" στα λόγια. Αν τα νησιά αυτά είχαν ζωή και τουρισμό, όλα θα είχαν τελειώσει, δεν θα είχαν τίποτε να πουν.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να να έχουν γίνει χωρίς να υπάρχει ο φόβος των Τούρκων. Αν η Ελλάδα έδινε ζωή σε 1.000 νησάκια της, το οικονομικό όφελος θα ήταν τεράστιο, η ανάπτυξη διαρκής και η Ελλάδα μια νέα Ελβετία στην Ευρώπη (γιατί στην πραγματικότητα Ελβετία είναι, αλλά την καταστρέφει σταθερά το άχρηστο πολιτικό της σύστημα).

Βέβαια αυτά είναι "ψιλά γράμματα" για ένα επικίνδυνο τελικά πολιτικό σύστημα που μόνο απεραντολογεί και δεν έχει σχέδιο για τίποτε. Γιατί δεν είναι μόνο το Αιγαίο ερημοποιημένο αλλά και ολόκληροι νομοι στην ηπειρωτική χώρα.

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(ΥΓ: Ευτυχώς που ο κ. Καμμένος πήγε εκδρομή στο νησάκι Ρω μετά ολίγων βουλευτών για να δείξει δήθεν ενδιαφέρον για τα ΕΡΗΜΑ νησάκια της ΝΤΡΟΠΗΣ).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης